Řeřichový salát Nicoise

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Řeřichový salát Nicoise Foto:
Řeřichový salát Nicoise
Foto: isifa.com

Tenhle svěží salát je skvělým lehkým jídlem nebo příjemným předkrmem. Překrásné květy a listy lichořeřišnice mu dodají nejen výjimečný vzhled, ale i svěží chuť.

Suroviny
Tuňák:
steak z tuňáka 200 g
sůl
čerstvě namletý pepř
Salát:
míchaný listový salát 100 g
chřest, spařený 6 stonků
červená cibule, oloupaná a nakrájená na kolečka 1 ks
velké kapary 1/4 hrnku
kvítky a lístky lichořeřišnice
Dresink:
olivový olej 1/4 hrnku
dijonská hořčice 2 lžičky
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Tuňák: Ochuťte tuňáka solí a čerstvě namletým pepřem, pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou.

2

Rozpalte pánev co nejvíce a opékejte tuňáka asi 1 minutu po každé straně, aby se zatáhl, ale uvnitř byl pořád růžový. Doba závisí na tloušťce steaku. Pak ho dejte stranou a nechte vystydnout.

3

Salát: Všechny ingredience naaranžujte na talíře pro každého z jedlíků.

4

Steak z tuňáka nakrájejte na asi 5 mm plátky a položte je navrch salátu.

5

Dresink: Smíchejte všechny ingredience dohromady a přelijte přes salát. Hned podávejte.

Řeřichový salát Nicoise Foto: isifa.com

Řeřichový salát Nicoise. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama