Pečené barevné papriky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené papriky Foto:
Pečené papriky
Foto: Michal Šajmir

Skvělá chuťovka na párty nebo předkrm či příloha ke grilovanému masíčku. Tyhle barevné papriky získají opečením fantastickou nasládlou chuť a zálivka to jen završí. Jak je jednou vyzkoušíte, budete je dělat pořád dokola :)

Suroviny
velká žlutá paprika 2 ks
velká červená paprika 2 ks
balsamikový ocet 1 lžíce
bílý vinný ocet 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý černý pepř
hladkolistá petržel 1 lžíce
Postup
1

Na plech dejte papír na pečení a na něj položte celé papriky. Troubu rozpalte na maximum. Vložte plech s paprikami do trouby a rovnoměrně opékejte ze všech stran. Papriky můžete také opéct na sporáku na litinové plotýnce nebo je přímo opékat na ohni.

2

Papriky by měly být důkladně opečené ze všech stran, šlupka by měla být načernalá s puchýřky. Lepší je, když papriky lehce spálíte, než aby byly syrové... Jakmile jsou hotové, vyndejte je z trouby a vložte do pevného igelitového sáčku, dobře ho uzavřete a sáček vložte do mísy se studenou vodou.

3

Papriky nechte zapařit asi 15 minut. Poté je vyjměte ze sáčku. Šlupka se uvolní a půjde lehce stáhnout. Následně vytáhněte stopku, ideálně i s celým vnitřkem. Poté papriky rozkrájejte na čtvrtky a odstraňte zbývající semínka. Připravené papriky rozložte na talíř.

4

Na zálivku si v kastrůlku ohřejte olivový olej, přidejte k němu balzamikový a vinný ocet a důkladně promíchejte. Přelejte přes papriky, osolte, opepřete a na závěr posypte nasekanou petrželovou natí. Servírujte s dobrým čerstvým pečivem.

Videa

reklama

reklama