Ostrá kuřecí křídla BBQ

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ostrá kuřecí křídla BBQ  Foto:
Ostrá kuřecí křídla BBQ
Foto: Marek Dienstl

Při grilování kuřecích křídel rozpalte gril spíše na mírnější teplotu a maso grilujte pomalu a déle, aby bylo dobře propečené a odpadalo od kostí. BBQ marináda na kuřeti krásně zkaramelizuje.

Při přípravě křidýlek postupujte podle video receptu:

Suroviny
kuřecí křídla 1 kg
fenyklová semínka 1 lžíce
celý černý pepř 1 lžička
kvalitní kečup 4 lžíce
kajenský pepř 1 lžička
tabasco 1 lžíce
třtinový cukr 1 lžíce
česnek 2 stroužky
čerstvý rozmarýn
čerstvé oregano
sůl
Postup
1

Konce křídel odřízneme. Fenyklová semínka necháme v rendlíku nasucho opražit spolu s pár kuličkami černého pepře.

2

V míse smícháme 4 lžíce kečupu, 2 lžíce worcesterové omáčky, trochu kajenského pepře a lžíci tabaska. Fenyklová semínka a celý pepř rozdrtíme v hmoždíři a přidáme do mísy. Zakápneme jablečným octem, přisypeme lžíci třtinového cukru, nasekaný česnek, na závěr přidáme čerstvé bylinky – tymián a rozmarýn. Křídla v marinádě necháme alespoň hodinku odležet.

3

Křídla ogrilujeme ze všech stran do křupava, trvá to asi 7 minut. Podáváme s čerstvým oreganem a kapkou olivového oleje.

Ostrá kuřecí křídla BBQ 2

Ostrá kuřecí křídla BBQ 3

Ostrá kuřecí křídla BBQ 4

Ostrá kuřecí křídla BBQ 5

Ostrá kuřecí křídla BBQ  Foto: Marek Dienstl

Ostrá kuřecí křídla BBQ. Foto: Marek Dienstl

 

 

 

 

 

Videa

reklama

reklama