Suroviny
- cizrnová mouka (nebo jiná luštěninová) 120 g
- škrobová moučka (kukuřičná, bramborová nebo tapioková) 60 g
- voda 260 ml
- sůl 1 špetka
- baby špenát 60 g
- olej (na smažení)
Postup přípravy
- Všechny přísady vložte do nádoby kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.
- Na nepřilnavé pánvi potřené trochou oleje smažte větší či menší palačinky. Hotové skládejte na sebe, případně je uchovejte zabalené v alobalu a před podáváním je krátce prohřejte v troubě.
PRIMA TIP: Tyto palačinky jsou chuťově neutrálním nosičem. Naplněné plátkem sýra a šunky, podušenými houbami, omáčkou z mletého masa typu boloňské omáčky apod. je můžete stočit a krátce zapéct. Lze je také naplnit nějakou pikantní pomazánkou a jíst zastudena. Skvělé jsou potřené zakysanou smetanou – a leckdo je vyzkoušel i se zakysanou smetanou a jahodami či borůvkami! Máte-li opravdu dobrou nepřilnavou pánev, můžete je zkusit opékat i bez tuku.
Vyzkoušejte také špenátové palačinky s brynzou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Špenátové palačinky s brynzou