Opečená pikantní cizrna

Doba přípravy:
Opečená pikantní cizrna  Foto:
Opečená pikantní cizrna
Foto: All

Cizrna je luštěnina s lehce oříškovou chutí, je výživná a zdravá! Nemusíte se s ní ani složitě vařit, stačí si koupit konzervu, lehce jí opéct a okořenit a máte skvělou chuťovku, kterou u televize můžete chroustat bez výčitek místo chipsů.

Pokud nemáte rádi pálivá jídla, vynechte kajenský pepř a místo něj použijte třeba uzenou papriku nebo sušený rozmarýn, ale dobré to je i pouze osolené. A pokud jste spíše na sladké, přidejte trochu cukru a skořice.

 

Suroviny
sterilovaná cizrna 1 konzerva (400 g)
olivový olej 1 lžíce
sůl 1/2 lžičky
mletý kajenský pepř 1/2 lžičky
Postup
1

Troubu rozpalte na 230 ˚C a plech pokryjte alobalem nebo pečicím papírem. Plechovku cizrny slijte přes cedník a propláchněte. Nechte dobře okapat a vsypte do mísy. Přidejte olej, sůl a kajenský pepř a důkladně promíchejte. Cizrnu rozprostřete na pečicí plech, aby byla v jedné vrstvě.

2

Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby, aby se cizrna hezky opekla a byla křupavá. Vychutnejte si ji horkou nebo nechte vychladnout do pokojové teploty.

Opečená pikantní cizrna  Foto:

Jaké jsou vaše oblíbené domácí chuťovky? Vyrábíte si je sami? Podělte se s námi o své nápady v komentářích pod článkem!

Videa

reklama

reklama