Kuřecí polévka po thajsku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí polévka po thajsku  Foto:
Kuřecí polévka po thajsku
Foto: Johana Pošová

Plná miska chutí a vůní je dokonalým životabudičem. Křupavá zelenina, jemné maso a fantastická kombinace koření – to musíte zkusit!

Suroviny
kuřecí vývar 1 litr
tenké skleněné nebo rýžové nudle 150 g
kokosové mléko 200 ml
čerstvý zázvor, oloupaný a nakrájený na tenké nudličky 3,5cm kousek
rybí omáčka 2 lžíce
čerstvá červená chilli paprička, bez semínek, nakrájená na tenké proužky 1 ks
kurkuma 1 lžička
přírodní krupicový cukr 1 lžička
limetová šťáva 2 lžíce
uvařené kuřecí maso, rozdělené na vlákna 200 g
mladá zelenina (karotka, pórek, hrášek v luscích, fazolky), nakrájené na proužky 250 g
čerstvý koriandr
Postup
1

Vývar uveďte v hrnci do varu. Nudle zalijte v misce vroucí vodou nebo se řiďte pokyny na obalu.

2

Do hrnce přidejte kokosové mléko, zázvor, omáčku, chilli papričku, kurkumu, cukr, limetovou šťávu a kuřecí maso.

3

Jakmile se kuře prohřeje, vsypte pokrájenou zeleninu a povařte ne déle než 2 až 3 minuty, aby zůstala trochu křupavá.

4

Vmíchejte scezené nudle nebo je rozdělte do misek a zalijte polévkou. Podávejte posypané koriandrem.

5

PRIMA TIP: Do polévky můžete použít i mraženou směs zeleniny do woku a také různé druhy klíčků.

Kuřecí polévka po thajsku  Foto: Kuřecí polévka po thajsku; foto: Johana Pošová

Chcete vyzkoušet další exotické polévky? Zde najdete spoustu inspirace:

Článek

Polévková cesta kolem světa Foto:

TOP 10: Polévková cesta kolem světa

V Čechách jsou polévky velmi oblíbené a servírují se místo předkrmu před hlavním jídlem nebo jako sytý samostatný pokrm. Na polévky si ale potrpí i v mnoha dalších zemích....
Videa

reklama

reklama