Jogurtový koláč s borůvkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Jogurtový koláč s borůvkami  Foto:
Jogurtový koláč s borůvkami
Foto: Marek Kučera

I ty nejopatrnější konzumenty sladkého přesvědčí těsto, v němž hraje důležitou roli jogurt. Činí ho nejen lehkým a svěžím, ale zvyšuje také vláčnost a šťavnatost ještě před tím, než ho pokladete ovocem. A ta mandlová drobenka…

Další báječné recepty na letní ovocné koláče najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Suroviny
Těsto:
cukr krupice 3/4 hrnku
vanilkový cukr 1 sáček
vejce 2 ks
rostlinný olej 1/2–3/4 hrnku
bílý jogurt 150 ml
mléko 200 ml
borůvky na pokladení
Drobenka:
studené máslo 60 g
cukr krupice nebo krystal 40 g
vanilkový cukr 1 sáček
jemně mleté mandle 80 g
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech s vyššími okraji vyložte papírem na pečení.

2

V míse smíchejte všechny přísady na těsto, vlijte je na plech a poklaďte ovocem.

3

Na drobenku promněte kousky másla s ostatními surovinami, až získáte směs podobnou strouhance.

4

Koláč posypte drobenkou, vložte ho do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova.

Jogurtový koláč s borůvkami  Foto: Jogurtový koláč s borůvkami; foto: Marek Kučera

Článek

Švestkový litý koláč s mákem Foto:

25 receptů na neodolatelné koláče s letním ovocem

Jestli k létu něco patří, jsou to ovocné koláče. Sezona nabízí spoustu možností, na zahrádkách dozrává postupně spousta druhů ovoce a všem sluší použití v koláčích na...

Videa

reklama

reklama