Hummus

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Hummus Foto:
Hummus
Foto: isifa.com

Kouzlo hummusu objevila i v Česku řada lidí. Tuto zdravou "pomazánku" z cizrny a sezamové pasty si můžete jednoduše připravit i doma.

Suroviny
sušená cizrna, namočená přes noc 250 g
tahini pasta 2 lžíce
česnek 1 stroužek
římský kmín 1 lžička
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Při podávání:
olivový olej 1 lžíce
kajenský pepř nebo uzená paprika
opražená sezamová semínka 2 lžičky
mrkev 2 ks
řapíkatý celer 2 stonky
červená paprika, na plátky 1 ks
Postup
1

Do mixéru dejte cizrnu spolu s tahini, česnekem a římským kmínem. Během mixování přidávejte postupně citronovou šťávu, olivový olej a asi lžíci vody, aby vznikl hladký hustý krém.

2

Dobře ochuťte a dejte do servírovací mísy nebo jednotlivých servírovacích mističek. Povrch pokapejte olivovým olejem, posněžte kajenským pepřem nebo uzenou paprikou a posypte sezamovými semínky.

3

Podávejte s pitou a na proužky nakrájenou mrkví, celerem a paprikou.

4

PRIMA TIP: Můžete vyrobit i z bobů: Vařte 3–4 minuty mražené boby. Rozmixujte je v mixéru spolu s trochou nasekané zelené chilli papričky, česneku, římským kmínem a 1 lžičkou uzené papriky. Ochuťte olivovým olejem a citronovou šťávou.

Hummus Foto:

Hummus                                                                                                                    Foto:isifa.com

Videa

reklama

reklama