Chia palačinka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Chia palačinka  Foto:
Chia palačinka
Foto: archiv restaurace Podolka

Oblíbené palačinky můžete připravit v trochu zdravějším kabátku. Přidejte do nich chia semínka, která patří mezi takzvané superpotraviny.

Článek

Chia semínka  Foto:

Chia neboli Šalvěj hispánský

Chia semínka pocházejí z Jižní Ameriky, kde byly spolu s amarantem, fazolemi, quinoou a kukuřicí hlavní součástí stravy bájných Aztéků, kteří vynikali skvělou fyzickou...

 

Suroviny
mouka 400 g
mléko 250 ml
maliny 100 g
máslo 50 g + na pečení
med 40 g + 50 g na potření
vejce 3 ks
sůl 3 g
chia semínka
vlašské ořechy
Postup
1

Do misky dejte mouku, vejce, máslo, med, sůl a ingredience smíchejte v husté těsto. Následně rozřeďte mlékem na lité těsto. Tím zajistíte, že těsto nebude mít hrudky.

2

Na rozpálenou pánvičku dejte máslo, vhoďte hrst chia semínek a zalijte těstem. Opečte palačinku z obou stran dozlatova.

3

Následně palačinku potřete medem, jogurtem, dejte na ni maliny a posypte mletými či drcenými ořechy. Palačinky servírujte přeložené a doplněné o pomerančovou kůru nebo zmrzlinu.

Chia palačinka  Foto:

Chia palačinka  Foto:

Chia palačinka                                                                                           Foto: archiv restaurace Podolka

Podolka Foto:

O restauraci PODOLKA

Restaurace Podolka se otevřela v dubnu 2012 v Praze 4 – Podolí, v prostorách Yacht klubu CERE. Nabízí denně čerstvé speciality pestré vegetariánské, rybí i masové kuchyně. Kuchaři připravují pokrmy a nápoje s úctou a respektem k přírodním zdrojům podle vlastních receptur, s využitím zejména tuzemské sezonní nabídky surovin, ze zdrojů domácích producentů a šetrných společností. V Maurerově výběru Grand Restaurant 2014 restauraci najdete na 95. místě. Jejím šéfkuchařem je Jaroslav Rezek.

Více informací najdete na www.restauracepodolka.cz

 

Videa

reklama

reklama