Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity
Playing on
Subtitles
      Jazyk
        Nastavení
        • KvalitaAUTO AUTO HD
        • Rychlost1
        • SubtitleOptions
        Kvalita
        • AUTO
        Rychlost
        • 0.25
        • 0.5
        • 1
        • 1.25
        • 1.5
        • 2
        Subtitle Options
        • Font familyDefault
        • Font colorDefault
        • Font opacityDefault
        • Font sizeDefault
        • Background colorDefault
        • Background opacityDefault
        • Window colorDefault
        • Window opacityDefault
        • Character edge styleDefault
        Font family
        • Default
        • Monospaced Serif
        • Proportional Serif
        • Monospaced Sans-Serif
        • Proportional Sans-Serif
        Font color
        • Default
        • White
        • Yellow
        • Green
        • Cyan
        • Blue
        • Magenta
        • Red
        • Black
        Font opacity
        • Default
        • 25%
        • 50%
        • 75%
        • 100%
        Font size
        • Default
        • 50%
        • 75%
        • 100%
        • 150%
        • 200%
        Background color
        • Default
        • White
        • Yellow
        • Green
        • Cyan
        • Blue
        • Magenta
        • Red
        • Black
        Background opacity
        • Default
        • 0%
        • 25%
        • 50%
        • 75%
        • 100%
        Window color
        • Default
        • White
        • Yellow
        • Green
        • Cyan
        • Blue
        • Magenta
        • Red
        • Black
        Window opacity
        • Default
        • 0%
        • 25%
        • 50%
        • 75%
        • 100%
        Character edge style
        • Default
        • None
        • Drop Shadow
        • Raised
        • Depressed
        • Uniform
        Načteno: 0%
        0:00
        Stav: 0%
        0:00
        Stav: 0%
        Current Time 0:00
        /
        Doba trvání 0:00
        Zbývající čas -0:00
         
        • , selecteddescriptions off
        Descriptions

        This is a modal window.

        Caption Settings Dialog
        Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
        Text
        Background
        Window

        Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

        Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
        Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
        Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
        Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
        Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
        Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
        Živáňská vepřová pečeně
        Živáňská vepřová pečeně
        Populární
        Lukáš Mužíček jde do soutěže kvůli výhře
        Lukáš Mužíček jde do soutěže kvůli výhře
        Elena Šarifová nejí tlusté a vepřové maso
        Elena Šarifová nejí tlusté a vepřové maso
        Horoskopy lásky od 6. května 2025: Kozorozi budou přemýšlet o rozchodu, Raci se zamilují
        Horoskopy lásky od 6. května 2025: Kozorozi budou přemýšlet o rozchodu, Raci se zamilují
        Jak bydlí Martina Sáblíková? Postavila si moderní černobílý dům na Vysočině
        Jak bydlí Martina Sáblíková? Postavila si moderní černobílý dům na Vysočině
        Zemřel Jiří Bartoška. Slavnému herci bylo 78 let, zářil v Andělovi páně či Teorii tygra
        Zemřel Jiří Bartoška. Slavnému herci bylo 78 let, zářil v Andělovi páně či Teorii tygra
        reklama

        Hrdina kuchyně: Dýně – zde najdete recepty z 12. dílu

        Hrdina kuchyně: Dýně

        Hrdina kuchyně: Dýně Zdroj: archiv FTV Prima / Hrdina kuchyně

        • Zavřít
        Hrdina kuchyně: Dýně

        Hrdina kuchyně: Dýně Zdroj: archiv FTV Prima / Hrdina kuchyně

        Dýně je báječná surovina, která si do našich kuchyní našla cestu teprve nedávno, ale rychle se v nich zabydlela. Je totiž velmi univerzální, dá se využít naslano i nasladko a navíc se dá velmi dobře uchovávat. Nepoškozené plody dýně můžete na suchém místě skladovat klidně až do jara.

        Seznam.cz banner

        Dýně je příbuzná okurek, cuket a melounů. Popínavá liánovitá rostlina, která pochází ze Střední a Jižní Ameriky. V Mexiku dýně rostly už 7000 let před naším letopočtem. Do Evropy se pak dostaly díky španělským dobyvatelům. Nejdříve samozřejmě do Španělska, pak přes Francii do celého Středomoří. K nám přišly dýně oklikou přes Turecko při nájezdech Turků. Trvalo ale hodně dlouho, než jsme je adoptovali.

        Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

        Vyzkoušejte zajímavé recepty z dýně, které připravili Martin Škoda a Maruška Doležalová v pořadu Hrdina kuchyně:

        Dýňová polévka se slaninovými chipsy

        Receptů na dýňovou polévku je spousta a my pro vás máme jeden nový. Šťáva z citronu dodá polévce potřebný šmrnc, slaninové chipsy uzenou chuť a křupavost.

        5 PORCÍ / PŘÍPRAVA: DO 1,5 HODINY

        • 1 kg dýně Hokkaido

        • 1–2 mrkve

        • 1 brambora

        • 1,2 litru vývaru

        • mleté chilli

        • 1 cibule

        • asi 150 ml smetany ke šlehání 33%

        • šťáva z půlky citronu

        • 1 lžíce másla

        • 4 lžíce rostlinného oleje

        • sůl a pepř

        • 1 lžička cukru

        • 200 g plátků kvalitní slaniny

        • 1 hrst dýňových semínek

        • čerstvá pažitka

        • 5 lžic smetany ke šlehání nebo zakysané

        1. Troubu rozehřejte na 200 °C. Dýni rozkrojte, vydlabejte, pokrájejte na větší kusy, mírně pocukrujte, osolte, opepřete a zakápněte dvěma lžícemi oleje. Vše dobře promíchejte, dejte na plech a pečte asi 40 minut.

        2. V hrnci rozehřejte olej a máslo na střední teplotu, přihoďte na plátky nakrájenou mrkev a restujte zhruba 10 minut, přidejte nasekanou cibuli a restujte dorůžova. Přihoďte oloupanou nakrájenou bramboru, přisypte chilli podle chuti a zalijte vývarem. Polévku vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte upečenou dýní a pokračujte ještě 5 minut. Přilijte smetanu a polévku rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a citronem a jen krátce prohřejte.

        3. Slaninu rozprostřete v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, druhým archem pečicího papíru ji zakryjte a zatěžkejte dalším plechem, ať se drží hezky v rovině. Chipsy pečte asi 10 minut na 200 °C nebo dokřupava.

        4. Dýňová semínka opražte na suché pánvi. Polévku rozdělte do talířů, přidejte smetanu, semínka, slaninové chipsy a jemně nasekanou pažitku. Podávejte s kouskem tmavého chleba.

        Špikované kuřecí supreme s pečenou dýní

        Supreme je kuřecí prso s částí křídla, díky tomu, že je na kosti, zachová si šťavnatost. Špikování sušenou šunkou masu dodá fantastickou uzenou chuť a vůni, ke které skvěle ladí pečená dýně s křupavými ořechy.

        5 PORCÍ / PŘÍPRAVA: DO 1 HODINY

        Na dýni

        • 1,2 kg máslové dýně

        • čerstvá chilli paprička

        • 8 šalotek

        • čerstvá pažitka

        • 3 lžíce přepuštěného másla nebo oleje

        • 3 lžíce cukru nebo medu

        • 40 g vlašských ořechů

        • sůl a čerstvě namletý pepř

        • sýr feta

        • 1 snítka listové petrželky

        Dýni rozkrojte na čtvrtiny, zbavte semínek, nakrájejte na kostky a rozložte na plech, můžete přidat i omytá dýňová semínka, přidejte také celé šalotky, případně ořechy. Vše posypte cukrem, solí a pepřem, zalijte rozpuštěným máslem a opatrně zamíchejte. Dýni pečte asi 30 minut nebo dokud nebude hezky zbarvená a opečená, v průběhu pečení ji aspoň jednou obraťte. Nakonec doplňte čerstvě nasekanou petrželkou.

        Na kuře

        • 5 kuřecích supreme po 250 g (nebo kuřecích prsou s kůží)

        • 5 plátků jamón serrano nebo parmské šunky

        • několik snítek listové petrželky

        • špetka cukru

        • 2 lžičky mletého sušeného česneku

        • 1 lžička kurkumy

        • 1 lžička mleté sladké papriky

        • 1 lžička mletého bílého pepře

        • 1 malá lžička cukru

        • asi 1 lžíce soli

        • 3 lžíce rostlinného oleje

        • 100 g másla

        • 100 ml bílého vína

        • 150 ml vývaru nebo vody

        1. Pokud máte možnost, bouchněte do kuřecího supreme několikrát tenderizérem, hezky zkřehne, jen dávejte pozor na kost. Do každého prsa udělejte nožíkem úzkou dutinu. Na plátky šunky položte po snítce petrželky a kousku másla, plátky srolujte a naplňte jimi dutiny v mase.

        2. V misce promíchejte koření a kuře ze všech stran dobře posypte, pokud máte čas, maso marinujte přes noc. Troubu vyhřejte na 200 °C. V pánvi rozhřejte olej a maso při vysoké teplotě z obou stran dobře zatáhněte. Poté maso dejte na plech, na každý kousek položte plátek másla a dopékejte zhruba dalších 6–8 minut, dokud nebude upečené.

        3. Do pánve meztím kápněte trochu vína, ať se uvolní přípečky, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody, krátce povařte a omáčku již mimo vařič zahustěte oříškem másla a dochuťte.

        4. Na talíře rozdělte dýni, přidejte plátky masa a trochu omáčky, jídlo případně doplňte ještě o pečivo nebo chilli podle chuti. Pokud chcete, dýni můžete podávat i samotnou a doplnit ji můžete ještě čerstvým sýrem nebo fetou.

        Těstoviny s restovanou dýní a parmazánem

        Z dýně můžete připravit výtečnou omáčku na těstoviny. Poduste ji s vývarem, až se částečně rozvaří, díky tomu bude omáčka krásně krémová. Chuť a vůni doladí rozmarýn a pikantní chilli.

        5 PORCÍ / PŘÍPRAVA: DO 30 MINUT

        • 500 g dýně (ideálně více druhů a barev)

        • 4 stroužky česneku

        • 1 menší cibule

        • čerstvé chilli (podle chuti)

        • asi 300 ml vývaru (drůbeží nebo zeleninový)

        • 1 snítka rozmarýnu

        • sůl a čerstvě namletý pepř

        • 4 lžíce olivového oleje extra virgin

        • 2 lžíce másla

        • 400 g těstovin

        • 80 g parmazánu nebo grana padano

        • chilli (podle chuti)

        1. Dýně zbavte semínek i slupky a nakrájejte na malé kousky. Česnek nakrájejte na plátky. Chilli zbavte semínek a nasekejte najemno. Cibuli také nasekejte najemno. V pánvi rozhřejte olej a začněte restovat při střední teplotě cibuli, jakmile zesklovatí, přidejte česnek, chilli, snítku rozmarýnu a restujte další asi 2 minuty, přihoďte dýni a ještě krátce zarestujte. Přilijte vývar, dýni dochuťte solí a pepřem a chvíli povařte, ať omáčka zhoustne, ale dýně se úplně nerozvaří.

        2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, měly by být na skus. Jakmile budou hotové, tak je rovnou z hrnce dejte do pánve k dýni. Vše promíchejte, podle potřeby přilijte trochu vody z těstovin a přidejte kousek másla. Mimo vařič vše zamíchejte a dochuťte podle potřeby.

        3. Těstoviny rozdělte do talířů, posypte nastrouhaným parmazánem a posypte čerstvým chilli, případně rozmarýnem.

        Dýňový koláč

        Dýně má lehce nasládlou chuť a díky tomu se skvěle hodí i do sladkých dezertů a moučníků. Vyzkoušejte jednoduchý tvarohový koláč s dýňovým pyré a voňavým kořením.

        Na formu o průměru 24 cm

        • 1 balení křehkého těsta

        • 500 g dýňového pyré (viz PRIMA TIP)

        • 400 g tvarohu

        • 180 g třtinového cukru

        • 3 vejce

        • 2 lžíce kukuřičného škrobu

        • 1 a ½ lžičky skořice + na posypání

        • ½ lžičky muškátového oříšku

        • vlašské ořechy na posypání

        1. Koláčovou formu o průměru 24 cm vyložte křehkým těstem, těsto vtlačte do záhybů formy, přebytečné kusy odkrojte. Tvaroh a cukr ušlehejte dohladka, postupně přidávejte po jednom vejce, pak dýňové pyré, škrob a koření. Náplň dobře promíchejte, ale nešlehejte, poté ji nalijte na těsto.

        2. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Vychladlý koláč posypte trochou mleté skořice a nasekanými ořechy.

        PRIMA TIP: Připravte si dýňové pyré do zásoby. Dýni rozkrojte na půlku nebo na čtvrtiny, vydlabejte semínka a položte dužinou nahoru na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů 40–55 minut. Poté nechte dýni zchladnout, vydlabejte dužinu a rozmixujte ji dohladka. Pyré uchováte v lednici až 5 dní nebo ho uskladněte v mrazáku.

        Připravila Klára Michalová, foto Darina Křivánková

        Nejlepší recepty e-mailem

        Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

        Newsletter

        Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

        background
        Vstoupit do diskuze
        Sdílejte článek
        Štítky Hrdina kuchyně ořechy dýně maso cukr sůl omáčka vývar máslo dýňové recepty smetana recepty z dýně chilli paprička dýně Marie Doležalová Martin Škoda

        Návrhy pro vás

        Prostřeno: Jemná polévka z pečené dýně Hokkaido

        Prostřeno: Jemná polévka z pečené dýně Hokkaido

        Jedna země, dvojí kuchyně aneb Objevte sladká, slaná i tekutá zákoutí belgické kuchyně

        Jedna země, dvojí kuchyně aneb Objevte sladká, slaná i tekutá zákoutí belgické kuchyně

        Rychlé recepty z jednoho hrnce, které si zamilujete

        Rychlé recepty z jednoho hrnce, které si zamilujete

        Zahrada po ledových mužích: Tipy na přímý výsev okurek, cuket a dýní

        Zahrada po ledových mužích: Tipy na přímý výsev okurek, cuket a dýní

        Zemřel hrdina 11. září. Šéf policie Kerik byl ztělesněním amerického snu, pak přišel jeho pád

        Zemřel hrdina 11. září. Šéf policie Kerik byl ztělesněním amerického snu, pak přišel jeho pád

        Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně

        Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně

        Rýžový olej přináší do kuchyně mnoho benefitů. Proč ho zařadit mezi běžné ingredience?

        Rýžový olej přináší do kuchyně mnoho benefitů. Proč ho zařadit mezi běžné ingredience?


        Přečtěte si také

        Sladké
        Jednoduchý dort s krémem z mléčné čokolády s pistáciemi – perfektní moučník k narozeninám i ke kávě po nedělním obědě

        Jednoduchý dort s krémem z mléčné čokolády s pistáciemi – perfektní moučník k narozeninám i ke kávě po nedělním obědě

        Prostřeno!
        Prostřeno: Pavlova se šlehačkou a ovocem

        Prostřeno: Pavlova se šlehačkou a ovocem

        Prostřeno!
        Prostřeno: Krůtí steak, pečený brambor a cibulové chutney

        Prostřeno: Krůtí steak, pečený brambor a cibulové chutney

        Prostřeno!
        Prostřeno: Zelený krém se slaninou a krutony podle Judity

        Prostřeno: Zelený krém se slaninou a krutony podle Judity

        Prostřeno!
        Prostřeno: Sýrové trdlo podle Judity

        Prostřeno: Sýrové trdlo podle Judity

        Novinky
        Mixér: nová restaurace se středomořskou kuchyní, svěží menu, pivní bar a další ocenění

        Mixér: nová restaurace se středomořskou kuchyní, svěží menu, pivní bar a další ocenění

        Saláty
        Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

        Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

        Soutěžící
        Judita Šmondrková je velkou fanynkou Prostřeno!

        Judita Šmondrková je velkou fanynkou Prostřeno!

        Recepty

        • Těstoviny
        • Sladké
        • Maso
        • Zelenina
        • Nápoje
        • Ryby a mořské plody
        • Polévky
        • Předkrmy a chuťovky
        • Vegetariánské
        • Ovoce
        • Saláty
        • Přílohy
        Recepty
        Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

        Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

        Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře Těstoviny

        Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

        Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny Recepty

        Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

        Sladké
        Jednoduchý dort s krémem z mléčné čokolády s pistáciemi – perfektní moučník k narozeninám i ke kávě po nedělním obědě

        Jednoduchý dort s krémem z mléčné čokolády s pistáciemi – perfektní moučník k narozeninám i ke kávě po nedělním obědě

        Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem Sladké

        Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem

        Smetanový New York cheesecake od Lubojatzky Couple – dezert, který se rozplyne na jazyku Sladké

        Smetanový New York cheesecake od Lubojatzky Couple – dezert, který se rozplyne na jazyku

        Maso
        Kuře na paprice podle restaurace Lokál – hvězda domácí kuchyně v perfektním provedení chutná lépe než od babičky

        Kuře na paprice podle restaurace Lokál – hvězda domácí kuchyně v perfektním provedení chutná lépe než od babičky

        Řecké kuřecí souvlaki s tzatziki – prázdninová klasika, kterou zvládnete i doma na pánvi Maso

        Řecké kuřecí souvlaki s tzatziki – prázdninová klasika, kterou zvládnete i doma na pánvi

        Vepřové ledvinky na slanině s rýží – česká klasika pro milovníky vnitřností Maso

        Vepřové ledvinky na slanině s rýží – česká klasika pro milovníky vnitřností

        Saláty
        Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

        Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

        Pide se špenátem – turecký chléb se zelenou náplní osvěží jarní jídelníček Předkrmy a chuťovky

        Pide se špenátem – turecký chléb se zelenou náplní osvěží jarní jídelníček

        Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

        Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod

        Nápoje
        Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

        Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

        Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici Nápoje

        Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici

        Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer Nápoje
        9

        Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

        Recepty
        Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

        Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

        Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček Ryby a mořské plody

        Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

        Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den Ryby a mořské plody

        Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den

        Polévky
        Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

        Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

        Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den Polévky

        Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den

        Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení Polévky

        Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

        Předkrmy a chuťovky
        Pide se špenátem – turecký chléb se zelenou náplní osvěží jarní jídelníček

        Pide se špenátem – turecký chléb se zelenou náplní osvěží jarní jídelníček

        Osvěžující okurkové sendviče – tradiční britská svačinka se podává k čaji Předkrmy a chuťovky

        Osvěžující okurkové sendviče – tradiční britská svačinka se podává k čaji

        Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

        Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod

        Vegetariánské
        Vegetariánský burger bowl – miska plná osmažené cizrny, zeleniny a domácí omáčky

        Vegetariánský burger bowl – miska plná osmažené cizrny, zeleniny a domácí omáčky

        Zapečené bramborové gnocchi s chřestem a špenátem – rychlá a jednoduchá sezónní večeře Hlavní jídla

        Zapečené bramborové gnocchi s chřestem a špenátem – rychlá a jednoduchá sezónní večeře

        Kari miska s vajíčkem natvrdo – zdravý a sytý oběd plný chutí Hlavní jídla

        Kari miska s vajíčkem natvrdo – zdravý a sytý oběd plný chutí

        Saláty
        Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

        Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

        Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem Sladké

        Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem

        Jahodový dort s citronovým krémem – svěží moučník oslavuje začátek léta Sladké

        Jahodový dort s citronovým krémem – svěží moučník oslavuje začátek léta

        Saláty
        Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

        Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

        Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin Saláty

        Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin

        Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány Saláty

        Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

        Přílohy
        Miso granola z pánve – sladkoslaná křupavá chuťovka podle Buchty v troubě

        Miso granola z pánve – sladkoslaná křupavá chuťovka podle Buchty v troubě

        Bramborové halušky se slaninou, křupavou cibulkou a olomouckými tvarůžky Přílohy

        Bramborové halušky se slaninou, křupavou cibulkou a olomouckými tvarůžky

        Skromně a chutně: Cizrnový paprikáš – klasika v bezmasém provedení zasytí i potěší Vegetariánské

        Skromně a chutně: Cizrnový paprikáš – klasika v bezmasém provedení zasytí i potěší

        prima-cnn-news prima-cnn-news

        https://cdn.administrace.tv/2025/06/06/small_169/c164ff854b0f1eb562e1b725ba9bd638.jpg Bitcoinová kauza je naprosto likvidační. Jsme prostě v p*deli, nebere si servítky senátor Miliardář Pelc po nehodě u Nového Strašecí bojuje o život. Druhý řidič střet nepřežil Varování z východu: Rusko chystá vpád do další evropské země. Míří sem až 10 tisíc vojáků

        prima-zeny prima-zeny

        https://cdn.administrace.tv/2025/05/16/small_169/9001877f2553465e6391ae684f9f0161.jpg Velká vlasová proměna: Mistrovská balayage udělala z neutrální Žanety bohyni léta Chcípni, křičí Bětka. Mikea se pokusí otrávit hadím jedem Vémola otevřeně o dětství plném drilu: Táta byl tvrdý, já chci být svým dětem oporou

        prima-zoom prima-zoom

        https://cdn.administrace.tv/2025/06/06/small_169/da3f1ea58bfd388f5ed71b7773de1015.jpg Budoucnost nevypadá dobře, dojde kyslík Rys zabil na Floridě obří krajtu. Místní predátoři zřejmě našli recept na invazivní škrtiče Velká výstava bezobratlých 2025: Fascinující svět, který vám běžně zůstává skryt

        prima-fresh prima-fresh

        https://cdn.administrace.tv/2025/04/30/small_169/40ae2a33ab04fd032df62753ac925fbf.jpg Jednoduchý dort s krémem z mléčné čokolády s pistáciemi – perfektní moučník k narozeninám i ke kávě po nedělním obědě Mixér: nová restaurace se středomořskou kuchyní, svěží menu, pivní bar a další ocenění Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

        prima-cool prima-cool

        https://cdn.administrace.tv/2025/05/13/small_169/c28ca0177c09509ae8cb23c743ffd79e.jpg Tom Cruise ohnivým rekordmanem Vetřelci řádí na Zemi v prvním velkém traileru. Takový nářez čekal málokdo Prima pouští do světa dokumentární sérii Karel vs. Karlos. Intimní zpověď sledoval s dojetím, obklopen rodinou a přáteli

        playboy playboy

        https://cdn.administrace.tv/2025/05/21/small_169/0e6d1232efc84432f0dfe88be5a05107.jpg Co vás čeká v červnovém vydání magazínu Playboy? Co v ložnici nikdy nedělat? Čtyři nejčastější chyby, které zabíjejí vášeň i vztah Život bez dítěte? Miley Cyrus našla odvahu říct, že je to taky volba

        lajk lajk

        https://cdn.administrace.tv/2024/07/17/small_169/d6b15503213fa51a53eaebe3ce7239a8.jpg Charlotte Štiková se provokace nebojí. Na sociálních sítích dala na odiv své vnady Japonec si hraním her způsobil syndrom spadlé hlavy. Život mu zachránila operace Známý český rapper obviněn ze znásilnění: Parťák Řezníka vysvětlil, co se v Plzni stalo

        prima-living prima-living

        https://cdn.administrace.tv/2025/04/25/small_169/4af8ca92494586229e335a9ecc991bd4.jpg Půda není jen držák rostlin. Proč dát šanci přírodním hnojivům? Samosběr třešní 2025: Kde a kdy natrhat čerstvé ovoce za skvělou cenu i zadarmo Bydlení Jarka Nohavici. Vlastní vilu v Ostravě, byt v Praze a další nemovitosti

        Populární témata

        Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

        O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
        App Store Google Play
        © FTV Prima spol. s r.o.