Suroviny
- rýže 400 g
- sůl (podle chuti)
- měkký tvaroh 250 g
- plnotučné mléko 350 ml
- vanilkový cukr 8 g
- moučkový cukr 120 g + na posypání
- vejce 1 ks
- meruňky (zavařené) 1 sklenice
- máslo (na vymazání) 1 lžíce
- maliny (na ozdobu)
Postup přípravy:
- Rýži uvařte v osolené vodě doměkka. Tvaroh smíchejte s mlékem, vanilkovým cukrem a 80 g moučkového cukru. Poté ho vmíchejte i s vejcem do měkké rýže.
- Meruňky nechte okapat, rozmačkejte je vidličkou a doslaďte zbylým moučkovým cukrem.
- Zapékací mísu vymažte máslem, dejte do ní vrstvu uvařené rýže, na ni rozprostřete meruňky, zakryjte zbylou rýží a pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.
- Před podáváním můžete ozdobit čerstvým ovocem podle chuti a posypat moučkovým cukrem.
Další sladkost z pekáčku, tentokrát nepečená? Pusťte si náš videorecept a uvidíte!
Kompletní recept najdete ZDE: Tiramisu
Nebo mrkněte na další recepty s meruňkami, pokud máte doma ještě zásoby: