Suroviny
- kančí hřbet
 - pepř (čerstvě namletý)
 - sůl
 
Na omáčku
- vývar 1 dcl
 - šípkový džem 2 lžíce
 - mrkev 1 ks
 - řapíkatý celer 1 řapík
 - šalotka 1 ks
 - jalovec 6 kuliček
 - cukr
 - máslo
 - olivový olej
 - sůl
 - pepř (čerstvě namletý)
 
Na kapustu
Připravte kančí hřbet se šípkovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Jako první si připravte omáčku: v kastrůlku nechte rozpustit kousek másla a orestujte nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a šalotku. Pak přisypte cukr, pár kuliček jalovce a zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přidejte šípkovou marmeládu a nechte povařit, aby omáčka zhoustla.
 - Jako přílohu budete podávat kapustu: nakrájejte ji na nudličky, nechte krátce povařit v osolené vodě a pak přendejte do mísy s ledovou vodou, abyste zastavili var a kapusta tak neztratila krásnou zelenou barvu. Potom přeceďte a nechte okapat.
 - V dalším hrnci orestujte plátek slaniny, přidejte kousek másla a nakrájenou zeleninu. Zalijte smetanou a nechte zhoustnout. Pak přidejte spařenou kapustu, osolte, opepřete a promíchejte.
 - Maso osolte a opepřete a ze všech stran orestujte na olivovém oleji. Pak nechte dopéct v troubě na 180 stupňů.
 - Šťávu z pánve, na které jste restovali maso, zalijte šípkovou omáčkou, aby se chutě spojily.
 - Asi po 10 minutách vyndejte maso z trouby, přikryjte alobalem a nechte chvíli odležet. Šťávu z pekáčku přidejte k omáčce a pak ji přeceďte.
 - Maso nakrájejte na plátky a spolu s kapustou a omáčkou nandejte na talíř.