Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Švestky ve slanině a slivovici

20 ks porcí
do 30 minut
Švestky ve slanině a slivovici
Švestky ve slanině a slivovici Autor: Silvie Kolevová / Každý den je svátek
Nejrychlejší a nejoblíbenější pohoštění pro návštěvy hned po domácích pražených mandlích. Křupavá slaná slanina naladí chuťové pohárky na teplou sladkou šťavnatou švestku a v ústech se vám rozlije blaho v jednom soustě. Dvoj- až trojnásobné množství připravte na plechu v troubě, švestky v polovině pečení obraťte. Aby byl efekt křupavého a měkkého perfektní, balte švestky do tenkých plátků slaniny, které je celé pokryjí. 
Reklama

Suroviny (20 ks porcí)

Reklama

Postup

  1. Sušené švestky důkladně opláchněte v teplé vodě, ty z obchodu totiž bývají sířené. Nechte je okapat, případně ještě rychle osušte utěrkou a do každé z nich vložte mandli místo pecky. 
  2. Vložte je do slivovice a nechte 30 minut nebo přes noc marinovat. 
  3. Marinované švestky obalte do slaniny a na boku je pro jistotu spíchněte dvakrát párátkem, aby plochá strana švestky zůstala bez párátka, a tak se mohla pěkně opéct na pánvi).
  4. Širokou pánev rozpalte, vyrovnejte na ni vedle sebe švestky a opékejte je pár minut z obou stran, až slanina začne pouštět tuk a vypékat se dokřupava a dozlatova. Podávejte teplé. 
Reklama
Švestky ve slanině a slivovici
Švestky ve slanině a slivovici
Silvie Kolevová / Každý den je svátek

Každý den je svátek
Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 
Související témata: chuťovky , sušené švestky , Malá jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama