Švestky ve slanině a slivovici
Zdroj: Silvie Kolevová / Každý den je svátek
Švestky ve slanině a slivovici
Zdroj:
Silvie Kolevová / Každý den je svátek
Nejrychlejší a nejoblíbenější pohoštění pro návštěvy hned po domácích pražených mandlích. Křupavá slaná slanina naladí chuťové pohárky na teplou sladkou šťavnatou švestku a v ústech se vám rozlije blaho v jednom soustě. Dvoj- až trojnásobné množství připravte na plechu v troubě, švestky v polovině pečení obraťte. Aby byl efekt křupavého a měkkého perfektní, balte švestky do tenkých plátků slaniny, které je celé pokryjí.
Postup přípravy
-
Sušené švestky důkladně opláchněte v teplé vodě, ty z obchodu totiž bývají sířené. Nechte je okapat, případně ještě rychle osušte utěrkou a do každé z nich vložte mandli místo pecky.
-
Vložte je do slivovice a nechte 30 minut nebo přes noc marinovat.
-
Marinované švestky obalte do slaniny a na boku je pro jistotu spíchněte dvakrát párátkem, aby plochá strana švestky zůstala bez párátka, a tak se mohla pěkně opéct na pánvi).
-
Širokou pánev rozpalte, vyrovnejte na ni vedle sebe švestky a opékejte je pár minut z obou stran, až slanina začne pouštět tuk a vypékat se dokřupava a dozlatova. Podávejte teplé.
Švestky ve slanině a slivovici
Zdroj: Silvie Kolevová / Každý den je svátek
Švestky ve slanině a slivovici
Zdroj:
Silvie Kolevová / Každý den je svátek