Suroviny
- celé kuře 1 ks
- Cibule 1 ks
- zralá rajčata 3 ks
- rozinky 80 g
- piniová semínka 30 g
- Česnek 2 stroužky
- Bobkový list
- bílé vino
- Olivový olej
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Postup přípravy
- Naporcujte kuře na čtvrtky, osolte je a opepřete a na pánvi s rozehřátým olejem je orestujte do zlatohněda.
- Vyndejte kuře z pánve a dejte stranou. V oleji s výpečky orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, potom přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a rozdrcený česnek. Na mírném ohni duste asi 5 minut.
- Vložte zpátky opečené kousky kuřete. Přidejte bobkový list, rozinky a piniová semínka. Zalijte sklenkou vína a dosolte podle chuti.
- Do pánve přilijte asi 250 ml horké vody a na mírném ohni vařte nepřikryté asi 45 minut. Čas od času se ujistěte, že je v pánvi stále nějaká tekutina, případně trochu přilijte, aby se kuře nepřipálilo. Kousky masa také průběžně otáčejte, aby se rovnoměrně provařily. Servírujte horké s rýží, kuskusem nebo chlebovými plackami.