Hlavní chod
- brambory 10 kusy
Hlavní chod
- bazalka 1 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Hlavní chod:Vepřové medailonky ve slaninovém kabátku, opečený brambor s česnekem, česnekovo-jogurtový dresink
postup:
Nejprve si pořádně umyjeme brambory a dáme je uvařit i se slupkou. Mezitím si vepřové medailonky trošku naklepeme, nasolíme a opepříme a každý kousek zamotáme do plátku slaniny. Upečeme v troubě.
Když jsou brambory uvařené, oloupeme je, necháme vystydnout a nakrájíme na plátky. Ty pak ještě osmažíme na pánvi na lžíci olivového oleje, po chvíli přidáme česnek.
Během opékání brambor si nachystáme dresink k masu. Jogurt smícháme s rozdrceným česnekem, osolíme a trochu opepříme.