Suroviny
Postup přípravy
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na pět menších válečků. Uprostřed uděláme nožem kapsu, kterou naplníme sušenými rajčaty. Konec otvoru sepneme párátkem. Maso okořeníme a dáme na hodinu odležet. Mezitím si uvaříme oloupané brambory v osolené vodě.Válečky panenky opečeme ze všech stran na oleji a přendáme do pekáčku do vyhřáté trouby. Navrch dáme trochu másla a dopečeme pod pokličkou asi 15 minut. Mezitím si nakrájíme a osmažíme slaninu na brambory.Uvařené brambory slijeme a necháme na dně trochu vody. Rozmačkáme je a přidáme cibulku a usmaženou slaninu.Na pánvi si zlehka opečeme rajčata na větvičce, která servírujeme spolu s panenkou a šťouchanými brambory. Teplota: 160, 150 a 100 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ italskáDoba přípravy: 30–60 minut Čas vaření: 60 minutRecipe category: hl. chod/ příloha/ vaření/ restování/ pečení/Hlavní chodVepřová panenka s rajčaty, šťouchaný brambor
postup:Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na pět menších válečků. Uprostřed uděláme nožem kapsu, kterou naplníme sušenými rajčaty. Konec otvoru sepneme párátkem. Maso okořeníme a dáme na hodinu odležet. Mezitím si uvaříme oloupané brambory v osolené vodě.
Válečky panenky opečeme ze všech stran na oleji a přendáme do pekáčku do vyhřáté trouby. Navrch dáme trochu másla a dopečeme pod pokličkou asi 15 minut. Mezitím si nakrájíme a osmažíme slaninu na brambory.
Uvařené brambory slijeme a necháme na dně trochu vody. Rozmačkáme je a přidáme cibulku a usmaženou slaninu.
Na pánvi si zlehka opečeme rajčata na větvičce, která servírujeme spolu s panenkou a šťouchanými brambory.
Hlavní chod
Vepřová panenka s rajčaty, šťouchaný brambor
Nejen Šárčin druhý teplý předkrm, ale i hlavní chod trochu „opisoval“ v Itálii
Ingredience:
1 kg vepřové panenky
200 g sušených rajčat
koření na steaky
máslo
cherry rajčátka na větvičce
1 kg brambor
100 g slaniny
50 g do zlata usmažené cibulky
sůl a pepř