Na zeleninové přílohy
- fazole 1 dávka
Na šťouchané brambory
- pažitka 1 dávka
Na zeleninové přílohy
- med 1 lžička
Na šťouchané brambory
- máslo 1 kus
Na omáčku
- jíška 1 dávka
Postup přípravy
1
Vepřovou panenku omyjeme, odblaníme, opepříme, osolíme, potřeme medem a olejem, dáme do alobalu a pečeme do změknutí asi 40-60 minut
2
Na omáčku si nakrájíme cibuli nadrobno, osmahneme ji na másle, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, kmín, sůl, pepř a chvilku dusíme
Jakmile bude hlíva měkká, přidáme smetanu a zahustíme jíškou
3
Na přílohu si nakrájíme očištěné brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka
Na pánvi osmahneme na másle cibulku do zlatova
Brambory slijeme, přidáme cibulku – prošťoucháme a nakonec vmícháme kysanou smetanu a pažitku
4
Fazolové lusky uvaříme v osolené vodě 5 – 10 minut
Scedíme je a zabalíme do plátků slaniny
Tyto svazečky ještě nasucho opečeme na teflonové pánvi5
Kukuřici povaříme v osolené vodě asi půl hodiny, můžeme ji předem nakrájet na silnější kolečka
Scedíme, rozpustíme máslo s jednou lžičkou medu na pánvi a osmahneme z obou stran