Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vejce s lososem a kozím sýrem zapečené v chlebu
Zkuste místo "chleba s něčím" připravit něco v chlebu! Konkrétně vynikajicí kombinaci uzeného lososa, vajec a čerstvého kozího sýra. S náplní si ale můžete směle pohrát i podle vlastní fantazie...
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- menší ciabatta nebo jiný oblíbený chléb menší velikosti 2 ks
- střední vejce 4 ks
- kousky uzeného lososa 60 g
- kozí sýr rozdrobený na malé kousky 60 g
- Smetana 60 ml
- hladkolistá petržel nasekaná najemno 1 lžíce
- čerstvý kopr nasekaný najemno 2 lžíce
- tabasco podle chuti (nemusí být)
- Máslo 1 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech vyložte pečicím papírem.
- Ciabatty uprostřed nakrojte a vydlabejte většinu střídky, aby zůstala jen kůrka vcelku.
- Vejce vyklepněte do mísy a přidejte všechny ostatní suroviny a vše lehce promíchejte vidličkou, až se vše spojí. Vaječnou směsí opatrně naplňte "lodičky" z chleba asi do 3/4 – vejce pečením ještě nabydou, tak aby vám nepřetekly ven.
- Pečte asi 20 minut a chléb v troubě hlídejte, aby příliš nezhnědnul – v případě potřeby ho přikryjte kusem alobalu.
- Plech vyndejte z trouby a chleby potřete rozpuštěným máslem. Vraťte do trouby a pečte ještě 5–10 minut, až bude chléb hezky opečený a vejce hotová.
- Nechte lehce chladnout asi 5 minut, osolte a opepřete a servírujte teplé.
Vejce s lososem a kozím sýrem zapečené v chlebu