Komerční sdělení

Vánoce v CrossCafe: Stavte se na vaječňák i cukroví

Vánoce v české síti kaváren CrossCafe začaly už 1. listopadu. Zákazníci si tak kromě obvyklé výběrové kávy či oběda mohou zajít na vaječňák či perníkové latté, ochutnat linecké cukroví, koupit si vánoční granolu nebo třeba jako dárek pořídit speciálně namíchanou vánoční kávovou směs z vlastní CrossCafe Pražírny. Všechny výrobky mají vánočně laděné sváteční etikety, takže se pod stromečkem budou krásně vyjímat.

V CrossCafe už to voní vánočními svátky. Od 1. listopadu mají všechny kavárny této české sítě vánoční nabídku, v níž si každý najde to svoje. A navíc tu možná nakoupíte i pár drobných dárečků.

Stavte se například na Vaječňák. Ve vybraných kavárnách dostanete oblíbený vaječný likér, který zákazníci CrossCafe znají už z loňského roku, dokonce rozlévaný – 40 ml stojí od 49 Kč, když si jej dáte ke kávě, zaplatíte ještě o pár korun méně. A to už stojí za příjemné předvánoční posezení s přáteli či rodinou.

Koupit si ho ale samozřejmě můžete i s sebou. Půllitrová láhev s dřevěnou zátkou, zdobená vánoční etiketou, jistě potěší i jako vánoční dárek, ať už pro vaše blízké nebo třeba klienty. Koupíte jej od 311 Kč.

Chybět nemůže ani tradiční vánoční cukroví, a tak si teď v CrossCafe ke kávě můžete dát také linecké pečivo upečené podle domácího receptu šéfkuchaře Luboše Martínka. Základem je dozlatova upečené máslové těsto vykrájené do tvaru větších koleček bohatě promazaných jemně nakyslou rybízovou marmeládou a posypaných moučkovým cukrem jako sladkou tečkou. Jeden kousek má 85 g a k dostání je od 56 Kč.

Na klasické české cukroví vás moc neužije? Pak zkuste inspiraci Itálií, tedy Vánoční amaretti. Jde o variaci na tradiční italské sušenky, které CrossCafe vyrábí výhradně z mandlové mouky. Vyznačují se jemnou sladkostí, výraznou chutí a vůní po mandlích a vláčnou konzistencí. Na povrchu jsou lehce sypané moučkovým cukrem. Sáček (200 g) pořídíte od 94 Kč.

Co by to bylo za Vánoce bez vůně perníku? I na to se v CrossCafe myslelo, a tak vám může vánoční nákupy zpříjemnit třeba perníkové latte s medovým perníčkem, které patří k nejoblíbenějším sezónním nápojům. I letos přichází s recepturou s příchutí perníku, šlehačkou a strouhaným perníkem. Cena začíná na 87 Kč a ke kávě dostanete i tradiční medový perníček s vánočním přáním z jedlého papíru. Perníček lze ale zakoupit také samostatně za 10 Kč.

Pokud chcete vánoční atmosféru doma ladit už od brzkého rána, zkuste také Vánoční granolu z CrossCafe. Dokonale křupavé ovesné vločky ručně vyrábějí pekařky a pekaři v CrossCafe výrobně v Plzni. Vánoční granola vedle vlašských a pekanových ořechů, brusinek, kandovaného zázvoru a kokosových lupínků obsahuje také perníkové koření, které provoní celý byt. Je příjemně sladká díky přídavku medu a v chuti ucítíte také máslo a skořici. K mání je od 99 Kč za 300 gramový sáček.

Jako milý dárek můžete v kavárnách a jejich CrossShopech zakoupit také speciální kávu z vlastní CrossCafe Pražírny, samozřejmě se stylovou vánoční etiketou. Vánoční blend je chuťově vyvážená směs kávových zrn z Brazílie, Etiopie a Indie, kterou ze 70 % tvoří arabika a ze zbývajících 30 % robusta. Káva se vyznačuje nižší kyselostí a v CrossCafe Pražírně ji napražili primárně pro přípravu espressa jak v pákových, tak v automatických kávovarech. Balení (250 g) vyjde na 175 Kč.

Zamlsat si můžete ve všech kavárnách CrossCafe. Sváteční nabídka bude v kavárnách CrossCafe k dostání až do 31. prosince letošního roku.

Autor článku

Komerční sdělení

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty