Suroviny
- kachní prsa 600 g
- bulgur 500 g
- kopřivy (mladé) 200 g
- šalotka 400 g
- strouhanka 100 g
- máslo 200 g
- tymián 1 snítka
- ibišek 2 květy
- červené víno 300 ml
- cukr krupice 100 g
- cibule 100 g
Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!
Odkaz
Ohnivý kuře pod pokličkou
V nové kulinární soutěží předvedou své kuchařské umění špičkoví šéfkuchaři za podpory oblíbených herců. Všechny recepty i bonusové materiály najdete právě ZDE.
Postup přípravy
- Kachní prso očistěte, kůži prokrájejte a dochuťte solí a pepřem. Kachní prso zprudka opečte pouze ze strany, kde je kůže. Poté vložte do vakuovacího sáčku a vařte v sous-vide na 65 °C 2 hodiny.
- Bulgur propláchněte pod tekoucí vodou a vařte v hovězím vývaru doměkka.
- V jiném hrnci rozpusťte máslo a na něm opečte najemno nakrájenou šalotku. Přidejte nasekané kopřivy a poté i uvařený bulgur, dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem.
- Oloupané šalotky vložte na plech, který vysypte centimetrovou vrtsvou soli, plech s šalotkou vložte do trouby a pečte na 160 °C 30 min. Poté šalotku podélně rozpulte a konce zakrojte. Vedle si udělejte směs z odkrojků šalotky, másla, strouhanky a bylinek (tymián). Směs promíchejte a lžící naneste na rozpůlené šalotky, které ještě společně se směsí krátce zapékejte 8 minut na 180 °C.
- V hrnci si udělejte tmavý základ z cibule, poté zaprašte moukou, zalijte kachním fondem a červeným vínem. Přidejte dva květy ibišku. Omáčku svařte na polovinu, aby měla dostatečnou sílu. Nakonec přeceďte přes jemný cedník.