Suroviny
- žloutek 2 ks
- hořčice 1 lžička
- sůl 1 špetka
- bílý pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
- bílý vinný ocet (nebo citronová šťáva) 1 lžíce
- olivový olej 100 ml
- slunečnicový olej 300 ml
- šafrán 1 špetka
- česnek 1 stroužek
Připravte šafránovo-česnekovou majonézu podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem
Dneska si vysekneš domácí šafránovo-česnekovou majonézu. Jestli máš salmonelofóbii, kup si sklenici hotový majonézy a neotravuj.
Postup přípravy
- V misce smíchej žloutky, hořčici, sůl, pepř a bílý vinný ocet. No a buď to můžeš jet metlou, ale jestli nemáš trénink, tak zdechneš na ruce. Takže si vem něco elektrickýho a ten základ promíchej.
- Postupně přilévej olivový olej, v poměru se slunečnicovým asi 1:3. Jestli nemáš rád nahořklost olivového oleje, tak ho tam vůbec nedávej.
- Když ti to zhoustne, musíš ochutnat. No a prostě tam přidáš to, co ti tam podle tvojí huby chybí a pokračuješ do tý doby, dokud to není chuťově v ouklandu.
- Do malýho panáka si dej s horkou vodou vylouhovat šafrán, k majonéze přidej utřenej česnek se solí a olejem a po 15 minutách nálev, včetně šafránu.
- Teď už to jenom zamícháš a vložíš do lednice vychladit. Úplná petelice je to s pečeným roastbeefem nebo k jakýmukoliv grilovanýmu masu.
Šafránovou majonézu můžete podávat třeba k hovězímu roastbeefu. Připravte ho podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pečený roastbeef podle Zdeňka Pohlreicha
Inspirujte se i dalšími recepty na domácí majonézu