Najděte si recept
Na co máte chuť?

Šalotková majonéza
Domácí, plná voňavé šalotky, naprostá paráda. Vyzkoušejte šalotkovou majonézu, která se perfektně hodí nejen na dochucování.
do 10 minut
Suroviny
- menší šalotka 1 ks
- žloutek 1 ks
- med 1/2–1 lžička
- jablečný ocet 1 lžíce
- kvalitní hořčice bez cukru 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- olivový olej 100 ml
- řepkový olej bio 50 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Oloupejte šalotku a nakrájejte na kostičky. Tu spolu s 1 žloutkem, ½–1 lžičkou medu, 1 lžičkou hořcice, 1 lžičkou octa a ½ lžičkou soli rozmixujte dohladka v malém food procesoru nebo pomocí tyčového mixéru. Přendejte do vyšší malé misky.
- V jedné odměrce připravte 100 ml olivového oleje a 50 ml řepkového oleje. Je dobré, aby odměrka měla zobáček, se kterým se nám bude olej lépe přelévat.
- V misce s připraveným základem umixujte pomocí elektrického šlehače majonézu za pomalého přilévání olivového a řepkového oleje. Mixujte cca 3–5 minut, dokud nevznikne správná konzistence majonézy.
P&G Foodies
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.