reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Šalotková majonéza
Autor: P&G Foodies Šalotková majonéza

Šalotková majonéza

Hodnoceno: 2x
Domácí, plná voňavé šalotky, naprostá paráda. Vyzkoušejte šalotkovou majonézu, která se perfektně hodí nejen na dochucování.
do 10 minut

reklama

reklama

Suroviny

reklama

Postup

  1. Oloupejte šalotku a nakrájejte na kostičky. Tu spolu s 1 žloutkem, ½–1 lžičkou medu, 1 lžičkou hořcice, 1 lžičkou octa a ½ lžičkou soli rozmixujte dohladka v malém food procesoru nebo pomocí tyčového mixéru. Přendejte do vyšší malé misky.
  2. V jedné odměrce připravte 100 ml olivového oleje a 50 ml řepkového oleje. Je dobré, aby odměrka měla zobáček, se kterým se nám bude olej lépe přelévat.
  3. V misce s připraveným základem umixujte pomocí elektrického šlehače majonézu za pomalého přilévání olivového a řepkového oleje. Mixujte cca 3–5 minut, dokud nevznikne správná konzistence majonézy.

P&G Foodies
Gábina a Petr Kučerovi

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

reklama

Související témata: Malá jídla

reklama