reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Domácí majonéza 5× jinak
Autor: istockphoto.com Domácí majonéza 5× jinak

Domácí majonéza: základní recept + 4 ochucené varianty

Hodnoceno: 10x
Základní ingredience mnoha receptů, kterou si můžete snadno připravit doma ze surovin, u kterých znáte jejich původ. Řeč je o majonéze, hojně používané v celé řadě pokrmů. S naším receptem si ji můžete připravit i v několika ochucených variacích!
do 10 minut

reklama

Suroviny

Koprovo-hořčičná majonéza:

Wasabi majonéza:

Uzená papriková majonéza:

Citronová majonéza:

reklama

Postup

  1. Všechny suroviny si dejte půl hodiny předem na pult, aby měly pokojovou teplotu.
  2. Do misky dejte žloutky, hořčici a trochu soli.
  3. Zakápněte trochou octa nebo citronové šťávy.
  4. Poté dobře prošlehejte a po kapkách postupně přidávejte olej. Dávkujte za stálého šlehání a opravdu opatrně, vše se musí vstřebat. Olej zkrátka nesmí být v misce prakticky vidět a hned se musí spojit s vaječnou směsí do hladké emulze.
  5. Jakmile bude směs trochu hustá, můžete od kapek přejít k dávkování v tenkém pramínku.

Jak na ochucenou majonézu?

Snadno, v našem receptu najdete kromě základní majonézy i čtyři další, ochucené. Stačí smíchat hrnek té domácí, kterou si připravíte, s vybranými ingrediencemi. Vykouzlíte tak z klasické variace další skvělé omáčky.

Zkuste domácí majonézu, stojí za to!
Autor: istockphoto.com Zkuste domácí majonézu, stojí za to!

reklama

reklama