redakce Prima FRESH

Domácí majonéza: základní recept krok za krokem + 4 ochucené varianty

Moje hodnocení
24x

Základní ingredience mnoha receptů, kterou si můžete snadno připravit doma ze surovin, u kterých znáte jejich původ. Řeč je o majonéze, hojně používané v celé řadě pokrmů. S naším receptem si ji můžete připravit i v několika ochucených variacích!

1 porce
10 minut

Suroviny

Koprovo-hořčičná majonéza

Wasabi majonéza

Uzená papriková majonéza

Citronová majonéza

Připravte základní majonézu podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny dejte půl hodiny předem na pult, aby měly pokojovou teplotu.
  2. Do misky dejte žloutky, hořčici a trochu soli.
  3. Zakápněte trochou octa nebo citronové šťávy.
  4. Poté dobře prošlehejte a po kapkách postupně přidávejte olej. Dávkujte za stálého šlehání a opravdu opatrně, vše se musí vstřebat. Olej zkrátka nesmí být v misce prakticky vidět a hned se musí spojit s vaječnou směsí do hladké emulze.
  5. Jakmile bude směs trochu hustá, můžete od kapek přejít k dávkování v tenkém pramínku.

Jak na ochucenou majonézu?

Snadno, v našem receptu najdete kromě základní majonézy i čtyři další, ochucené. Stačí smíchat hrnek té domácí, kterou připravíte, s vybranými ingrediencemi. Vykouzlíte tak z klasické variace další skvělé omáčky.

Domácí majonézu můžete využít k přípravě klasického bramborového salátu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty