Head
- slanina 100 g
Marináda
- pepř 1 špetka
Nádivka
- pepř 1 špetka
Šťouchané brambory
- cibule 1 kus
Postup přípravy
1. Vepřovou krkovici očistíme, nařízneme, naklepeme a naložíme. Na marinádu si připravíme olivový olej, přidáme lžíci hořčice a medu, sůl, pepř, citronovou šťávu a rozmarýn. Vše promícháme, necháme chvilku odpočinout. Plátky krkovice vložíme do sáčku a přelijeme marinádou. Uzavřeme a maso v něm prohněteme. Dáme uležet do lednice, vyndáme dvacet minut před přípravou. Plátky asi 10 až 15 minut grilujeme po obou stranách. Servírujeme přelité šťávou z masa.
2. Do krůtího masa si nejprve připravíme nádivku. Rohlíky nakrájené na kostičky pokapeme v míse vývarem, lehce osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci s trochou mléka, promícháme. Přidáme hrášek, kukuřici a najemno nakrájenou mrkev s posekanou petrželovou natí.
3. Krůtí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme nádivkou a svineme. Obalíme plátkem slaniny, upevníme a maso zatáhneme na rozpálené pánvi. Vložíme do pekáčku, přelijeme šťávou z masa a pečeme v troubě asi 30 až 40 minut při střední teplotě. Když je krůtí dozlatova, servírujeme ho přeříznuté našikmo, aby vynikla nádivka.
3. K masům podáváme šťouchané brambory. Očištěné brambory nakrájené na kostky uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme a přidáme máslo. Rozšťoucháme s jemně nasekanou jarní cibulkou, kterou předtím můžeme mírně osmahnout na másle.