Špenátové muffiny s vepřovou panenkou v těstíčku
Postup přípravy
Špenátové muffiny s vepřovou panenkou v těstíčku
- 300 g listového špenátu
- 7–8 ks vajíček
- 100 g polohrubé mouky
- 0,4 l smetany
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g másla
- sůl, pepř, koření dle chuti
- 1500 g vepřové panenky
- 3 lžíce gril. koření
- sůl, pepř, olej
Těstíčko:
- 0,2 l smetany
- 2 krajíce chleba
- 2 vajíčka
- 3 lžíce strouhanky
- sůl, pepř, koření dle chuti
Omáčka:
- tavený sýr
- niva
Muffiny
Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na másle (oleji). Přidáme špenát, chvilku podusíme. Osolíme podle chuti. Vejce vyšleháme se smetanou, dochutíme a přidáme mouku. Nakonec vmícháme špenát a plníme do formiček. Pečeme v troubě cca 20 min na 150 stupňů.
Maso naložíme, nejlépe den předem. Zprudka orestujeme, aby bylo skoro hotové. Vyndáme, obalíme v těstíčku a opět zprudka orestujeme.
Těstíčko
do mixeru nalijeme smetanu, natrháme chleba, přidáme vajíčka, strouhanku a ochutíme. Vše rozmixujeme, těsto by mělo mít hustou konzistenci.
Omáčka
Správně bychom neměli zpracovat všechno těsto na muffiny. Co jsme dali stranou, trošku rozmixujeme, ať nemáme velké kusy špenátu. Vlijeme do hrnce, přidáme vodu, tavený sýr, trošku nivy a už nezahušťujeme.
Můžeme podávat.