Suroviny
Postup přípravy
Každou švestku naplníme mandlí, vložíme do připraveného těsta a zprudka osmažíme
Příprava těsta:V misce smícháme vejce, mléko, sůl, cukr a tolik mouky, aby nám vzniklo husté těstíčko
Do dobře vymíchaného těsta vsypeme sušený kokos a švestky plněné mandlemi
Poté zprudka osmažíme v horkém oleji a podáváme na talíři politém vaječným koňakem
Smažené švestky v kokosovém těstíčku plněné mandlí a podlité vaječným koňakem
Ingredience:
- 30 ks sušených švestek
- 30 ks oloupaných (blanšírovaných) mandlí
- 1 balení sušeného kokosu
- 2 vejce
- 1 kávovou lžičku soli
- 2 polévkové lžíce cukru moučky
- 2 dl mléka
- 1–1,5 hrnku hladké mouky
- 3 dl vaječného koňaku
- slunečnicový olej na smažení
- čokoládová poleva na zdobení