Suroviny
Postup přípravy
Zelí vyklopíme do hrnce, na něj nakrájíme oloupaná jablka. Do misky dáme mleté maso, přisypeme rýži, sůl a koření čubricu. Promícháme a tvarujeme malé čufty, které klademe na zelí. Na ně dáme opět vrstvu zelí, rajský protlak a vše zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Nebo můžeme rajský protlak rovnou smíchat s vodou. Zakryjeme pokličkou a dáme na asi hodinu a půl dusit a péct do rozpálené trouby.Teplota: 180 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: rumunskáDoba přípravy: 1–30 minutČas vaření: 90 minutRecipe category: hl. chod/ dušení/ pečení
Hlavní chod:Sarmalepostup:Zelí vyklopíme do hrnce, na něj nakrájíme oloupaná jablka. Do misky dáme mleté maso, přisypeme rýži, sůl a koření čubricu. Promícháme a tvarujeme malé čufty, které klademe na zelí. Na ně dáme opět vrstvu zelí, rajský protlak a vše zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Nebo můžeme rajský protlak rovnou smíchat s vodou. Zakryjeme pokličkou a dáme na asi hodinu a půl dusit a péct do rozpálené trouby.
Hlavní chod:
Sarmale
Jablko také zjemní rumunské jídlo z jednoho hrnce, které trochu připomíná například maďarské kološvárské zelí
Ingredience:
1 sklenice kyselého zelí
4 jablka
500 g mletého masa
rýže (propláchnutá a nevařená)
sůl
čubrica (balkánské koření)
rajský protlak