Na těsto
- hladká mouka 300 g
Na náplň
- sůl 1 špetka
K servírování
- parmezán 1 dávka
Postup přípravy
Mouku smícháme s vejci, olivovým olejem a solí
Podle potřeby přidáme vodu
Vypracujeme nudlové těsto a necháme je chvíli odležet
Špenát spaříme ve vodě, necháme okapat a nakrájíme
V míse ho smícháme se sýrem, dochutíme solí a pepřem
Odleželé těsto vyválíme na čtyři stejné pláty
Na dva díly těsta vytvoříme lžící hromádky náplně, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými pláty těsta a rukama důkladně přimáčkneme okraje
Stejně tak kolem jednotlivých hromádek
Vzniklé ravioli vykrajujeme a potom je uvaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pár lístků šalvěje a uvařené ravioli
Před servírováním je ještě posypeme parmazánem, kapkou dobrého oleje a promícháme