Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Blog šéfredaktorky
Blog šéfredaktorky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

S Klárou v kuchyni #22: Letní Chef Time Fest

Letní Chef Time Fest 2015

Letní Chef Time Fest 2015 Zdroj: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

  • Zavřít
Letní Chef Time Fest 2015

Letní Chef Time Fest 2015 Zdroj: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

Nechci se opakovat, ale musím. Existuje jedna akce pro milovníky dobrého jídla a tou je Chef Time Fest. Komorní festival, který nabízí výjimečné kulinární zážitky. A protože já dobré jídlo miluji, nemůžu na této skvělé akci přece chybět!

Seznam.cz banner

Chef Time Fest je festival nejen o jídle. Je to příležitost setkávání a propojení – potkávají se zde nejen lidé, kteří oceňují vysokou kvalitu připravených pokrmů, jejich oku lahodící servírování a k nim s láskou spárovaná vína. Potkávají se zde i špičkoví šéfkuchaři, kteří k takovým setkáním jinak mnoho příležitostí nemají.

Tou nejzajímavější akcí Chef Time Festu jsou totiž akce zvané chef table. Jde o pětichodovou večeři, kdy každý chod připraví jiný šéfkuchař a ostatní mu s přípravou pomáhají. A pak se zase vystřídají... Host má tak možnost během večera ochutnat jídla z rukou pěti kuchařů a tím pádem najednou otestuje pět restaurací, které patří mezi špičku na českém gastronomickém nebi. A ač jsou kuchaři pohodová parta, každý se chce přece jen předvést a ukázat to nejlepší. Jako bonus je u každého stolu jedno místo připravené pro kuchaře, který kdykoliv má chvilku volnou, přijde k hostům posedět a povídat si s nimi nejen o jídle. Můžete se tedy spolehnout, že takový večer bude stoprocentně úžasným zážitkem.

Chef Time Fest se tradičně koná na jaře a na podzim, ale aby léto nepřišlo zkrátka, proběhl letos kratší festival i v červnu. A já s radostí přijala pozvání na dvě akce v rámci programu. Výše zmíněný chef table a BBQ show s michelinským šéfkuchařem Leonardem Elenbassem.

První večer jsem zavítala do mé oblíbené restaurace AvantGarde v pražských Dejvicích. Elegantní interiér s velkými kulatými stoly byl připravený, stačili jsme se jen pozdravit se známými tvářemi a na stole přistál první předkrm. Nishiki tartar od Honzy Kvasničky z domovské AvantGarde je jídlo, které budete chtít jíst znovu a znovu. Naštěstí je součástí stálého jídelního jístku, takže pokud se vám po něm bude stýskat, máte možnost si na něj zajít. Je to vlastně ochucená sushi rýže s krevetami, avokádem, hroznovým vínem a lososovým kaviárem a k tomu chips z tapioky.

O druhý předkrm se postaral Marek Raditsch z restaurace Kampa Park. Ač specialista na ryby, tentokrát Marek připravil zprudka opečená kachni foie gras s ibiškovým sorbetem, rebarborou a brioškou. Bylo to excelentí spojení.

Prvním hlavním chodem bylo farmářské kuře s brzlíkem a pyré z uzených brambor, které bylo zabalené v tomatovém želé a zdobené chřestem. Zvlášť ta příloha byla vemi netradiční a velmi chutná. Autorem téhle parádičky byl Tomáš Levý z restaurace Amade.

Následoval další hlavní chod, který musel každého masožravce potěšit. Grilovaná hovězí žebra se přímo rozpadala v ústech. A k nim pyré z mladé kukuřice a baby bok-choy. Martin Hnilička z George Prime Steak je zvyklý servírovat férové porce a ani zde neudělal výjimku, přesto se po téhle lahůdce jen zaprášilo.

Samozřejmě nemohla chybět sladká tečka. O tu se postarala Anna Baštýřová z cukrárny Anna Magdalena. Její pistáciovo-čokoládový dortík s višňovým želé a maracujovou makronkou byl skutečně sladkým zakončením báječné večeře.

Jako vždy byl chef table příjemným zážitkem, který každý milovník jídla musel ocenit. Příjemná, velmi uvolněná atmosféra, jídlo, o kterém se vám bude zdát, k tomu s péčí spárovaná vína a milá společnost. Snad to je dostatečná pozvánka na podzimní Chef Time Fest...

Já jsem si tedy ulovila krásné vzpomínky a navrch další selfie se šéfkuchařem do sbírky – tentokrát s Honzou Kvasničkou z AvantGarde :)

Další akcí festivalu byla BBQ Show v pražském letohrádku Hadovka. V krásně upravené zahradě proběhly prezentace a degustace rozmanitých pokrmů, které připravili Jan Kvasnička z AvantGarde, Pavel Býček z restaurace Alcron a známá cukrářka Sylvie Sulanská.

Vrcholem večera byla ovšem prezentace grilů Big Green Egg (velká zelená vejce), na kterých připravil kompletní menu michelinský šéfkuchař Leonard Elenbass z holandské restaurace Pure Passie.

Nechybělo skvělé víno od Vinselektu Michlovský a živá hudba v podání Live guitars. Zkrátka další podařený večer pod taktovkou Chef Time Fest a jeho organizátora Karla Šimůnka.

Podívejte se na video, které vám přiblíží celkovou atmosféru a nabídne rozhovory se zúčastněnými šéfkuchaři:

Připravila Klára Michalová, šéfredaktorka Prima FRESH

Sdílejte článek
Štítky jídlo festival víno restaurace kuchař pyré škola vaření food festival pokrm želé hlavní chod Předkrm Chef Time Fest s Klárou v kuchyni

Návrhy pro vás

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Kimchi palačinky a sezamový dip – pikantní slaná chuťovka s korejským šmrncem Recepty

Kimchi palačinky a sezamový dip – pikantní slaná chuťovka s korejským šmrncem

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením Předkrmy a chuťovky

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí! Maso

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl


Přečtěte si také

Sladké
Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Prostřeno!
Prostřeno: Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, brusinkami, šlehačkou a citronem

Prostřeno: Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, brusinkami, šlehačkou a citronem

Prostřeno!
Prostřeno: Pórková krémová polévka

Prostřeno: Pórková krémová polévka

Prostřeno!
Prostřeno: Tiramisu podle Poliny

Prostřeno: Tiramisu podle Poliny

Prostřeno!
Prostřeno: Krabí salát s pečivem podle Poliny

Prostřeno: Krabí salát s pečivem podle Poliny

Novinky
Prosecco není jen jedno! Jak se vyznat a vybrat to pravé, na kterém si pochutnáte?

Prosecco není jen jedno! Jak se vyznat a vybrat to pravé, na kterém si pochutnáte?

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Soutěžící
Polina Chmilevskaja se cítí jako babička v těle mladé ženy

Polina Chmilevskaja se cítí jako babička v těle mladé ženy

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl

Maso
Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu Maso

Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Krůtí karbanátky s petrželkou a šťouchaným bramborem – voňavý a šťavnatý oběd Maso

Krůtí karbanátky s petrželkou a šťouchaným bramborem – voňavý a šťavnatý oběd

Maso
Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Polévky
Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Předkrmy a chuťovky
Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku Předkrmy a chuťovky

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku

Předkrmy a chuťovky
Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda Vegetariánské

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Sladké
Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl

Saláty
Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

CNN Prima NEWS spustila nejkomplexnější předvolební vysílání ve své historii Jak bojovat s ničivými povodněmi a suchem? Dubenec ukazuje cestu, řešením jsou i nové lesy Švihlíková: Ze šedé ekonomiky by šlo získat stovky miliard. V říši snů, opáčil Křeček

prima-zeny

Vzpomínky na plavky i odvážné ročníky. Missky pobavily historkami z minulosti Kynuté knedlíky s žerounem. Pohlreich v Pláních zkoumá jídelní lístek Zkušenosti před kamerou se mu ve Zrádcích hodily. Čestmír Strakatý doufá ve vítězství dobra

prima-zoom

Záhadný „čtverec“ na Marsu Lvi roztrhali ošetřovatele před očima návštěvníků safari. Živili se na něm 15 minut, vše zachytila kamera Takhle vypadal skutečný Viking. Vzácný objev byl přes 200 let přehlížen, nyní má obrovskou cenu

prima-fresh

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Prosecco není jen jedno! Jak se vyznat a vybrat to pravé, na kterém si pochutnáte? Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

prima-cool

Marvel odhalil Doctora Dooma Henry Cavill se zranil při tréninku. Natáčení jeho nové fantasy se odsouvá o mnoho měsíců Finální boj o skoro 200 tisíc korun začíná. Jasnými favority jsou „Hříšníci“

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Houbařská sezóna se rozjíždí. Kde aktuálně rostou houby? Kdy zasadit jarní krokusy, sněženky či modřence? Jak na to krok za krokem Samosběr jablek 2025: Natrhejte si kilo už od osmi korun. Někde i zadarmo

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.