Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rizoto s kozím sýrem a červenou paprikou

4 porce
do 1 hodiny
Rizoto s kozím sýrem a červenou paprikou
Rizoto s kozím sýrem a červenou paprikou Autor: isifa.com
Klasické italské rizoto je již v Česku známé. Tentokrát pro vás máme variantu se sherry, kozím sýrem a pečenými červenými paprikami. A věřte, že si tuhle lahůdku zamilujete.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Položte přepůlené papriky pod gril slupkou nahoru a grilujte na střední teplotu, dokud se slupka nezačne připalovat. Potom dejte papriky do plastikového sáčku a nechte je v něm vystydnout. Po vychladnutí stáhněte z paprik slupky a dužinu nasekejte.
  2. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a na střední teplotě restujte 5–7 minut, až bude měkká a dosklovata, ale nesmí zhnědnout.
  3. Přidejte do hrnce rýži, dobře ji míchejte a restujte asi 1–2 minuty, až budou všechna zrnka obalená tukem a jakoby zprůsvitní, potom vmíchejte sherry. Míchejte, dokud se většina tekutiny neodpaří.
  4. Postupně přilévejte vývar, každé přilití dobře vmíchejte a počkejte dokud se vývar nevsákne do rýže. S přiléváním vývaru pokračujte, dokud nebude rýže měkká tak akorát.
  5. Nařezejte 4 plátky sýra a zbytek nasekejte na kousky, které vmíchejte do rizota, a přidejte také papriku, sůl a pepř. Nandejte rizoto na talíře, na každý nahoru položte kolečko kozího sýra, na které před podáváním namelte trochu pepře. Ozdobte nasekanou petrželkou.
Reklama

Rizoto s kozím sýrem a červenou paprikou Foto: isifa.com

Rizoto s kozím sýrem a červenou paprikou. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama