Suroviny
Postup přípravy
- Byliny a květy omyjte, nechte oschnout a přelijte pálenkou. Nechte 1 den odstát.
- Výluh sceďte a byliny vylisujte.
- Víno zahřejte na 40 °C. Rozmíchejte v něm med a přilijte scezenou pálenku. Zavíčkujte a nechte 6 týdnů odstát na světlém (slunném) místě.
- Přefiltrujte přes jemnou tkaninu, nalijte do láhve a zavíčkujte. Likér můžete pít hned, ale teprve po 6 měsících zrání chutná opravdu skvěle. Protože obsahuje tolik bylin a vysoké procento alkoholu, vydrží uskladněný až 5 let.
PRIMA TIP: Sepište si, jakou kombinaci bylin jste použili a v jakém poměru, ať můžete likér zopakovat, kdykoliv na něj dostanete chuť.
Zklidňující likér z mateřídoušky a dalších bylin Zdroj: Domácí výroba likérů