reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zimní květákové karí
Spouštím video za 5s.

Zimní květákové karí

Hodnoceno: 0x
Pořádná porce karí je to správné na zahřátí během chladných zimních dnů. Tato verze je navíc naprosto bez masa, ale na chuti mu to rozhodně neubírá! ;)
do 1 hodiny

reklama

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

reklama

reklama

Postup

  1. Máslo rozpusťte v kastrolu. Mezitím pokrájejte česnek na jemné plátky, nastrouhejte do misky zázvor a najemno nasekejte chilli papričky (pokud to nemáte rádi moc pálivé, zbavte je raději semínek).
  2. Česnek, zázvor a chilli poté dejte na rozpuštěné máslo, promíchejte a cca 2 minuty opékejte na mírném plameni. Pak přidejte všechno koření a za stálého míchání opět asi minutu opékejte, až se koření krásně rozvoní.
  3. Přisypte konzervovaná rajčata, sůl, pepř a nechte mírným varem probublávat. Květák očistěte a rozeberte na růžičky, brambory oloupejte a nakrájejte na kostky o hraně cca 3 cm, mrkve očistěte a pokrájejte na silnější šikmé plátky.
  4. Takto připravenou zeleninu přidejte do kastrolu, podle potřeby mírně podlijte vodou (jen aby se směs dusila a nepřipalovala), přiklopte pokličkou a nechte cca 30 minut probublávat, zelenina by měla být skutečně měkká.
  5. Cizrnu slijte a přidejte do hrnce asi v polovině této doby. Když je karí uvařené, vmíchejte do něj citronovou šťávu, bílý jogurt a nasekané čerstvé bylinky (trochu si nechte na ozdobu). Karí znovu zakryjte pokličkou a nechte chvíli odpočívat. Nejlepší totiž je, když se alespoň trochu rozleží.
  6. Zatímco karí odpočívá, v klidu si uvařte rýži podle návodu na obalu. Před podáváním karí jen přihřejte, je-li to třeba.

Zimní květákové karí 2 Foto: Zimní květákové karí; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Sledujte celou epizodu

reklama

reklama