reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Zapečený hemenex s chřestem a hermelínem
Autor: Slepičárna blog Zapečený hemenex s chřestem a hermelínem

Zapečený hemenex s chřestem a hermelínem

Hodnoceno: 0x
Klasický hemenex nemusíte připravovat jen na pánvi. Když navíc přidáte hermelín, rajčata, zelený chřest a zasypete to parmazánem, upečete vlastně skvělý slaný koláč, který se báječně hodí jako víkendová snídaně.
do 30 minut
2 porce

reklama

Článek

Nejlepší snídaně z vajec Foto:

Snídáte vejce? Vyzkoušejte 8 nejlepších receptů

Víkend je ideální chvíle na královskou snídani, kdy si dopřejete i lahůdky, které vyžadují trochu času na přípravu.

reklama

Postup

  1. Formu vymažte máslem, rozložte do ní plátky šunky a navrch vyklepněte vejce. Vyskládejte plátky rajčat a hermelínu. Osolte a opepřete a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 5 minut.
  2. Mezitím z chřestu odkrojte ztvrdlé konce a spařte ho vroucí vodou. Po 7 minutách pečení rozložte chřest navrch hemenexu, přidejte nakrájenou jarní cibulku a pečte další 3 minuty. Na poslední minutu zasypte nastrouhaným parmazánem. Vajíčka rozkrojte a žloutek nechte vytéct.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

reklama

reklama