Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zapečený hemenex s chřestem a hermelínem
Klasický hemenex nemusíte připravovat jen na pánvi. Když navíc přidáte hermelín, rajčata, zelený chřest a zasypete to parmazánem, upečete vlastně skvělý slaný koláč, který se báječně hodí jako víkendová snídaně.
do 30 minut
2 porce
Článek
Snídáte vejce? Vyzkoušejte 8 nejlepších receptů
Víkend je ideální chvíle na královskou snídani, kdy si dopřejete i lahůdky, které vyžadují trochu času na přípravu.
Suroviny (2 porce)
- kvalitní dušená šunka 4 plátky
- Vejce 4 ks
- čerstvá rajčata 2 ks
- Hermelín 1 ks
- zelený chřest 12 pazochů
- jarní cibulka 1 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
- máslo na vymazání formy
- strouhaný parmazán na zasypání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Formu vymažte máslem, rozložte do ní plátky šunky a navrch vyklepněte vejce. Vyskládejte plátky rajčat a hermelínu. Osolte a opepřete a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 5 minut.
- Mezitím z chřestu odkrojte ztvrdlé konce a spařte ho vroucí vodou. Po 7 minutách pečení rozložte chřest navrch hemenexu, přidejte nakrájenou jarní cibulku a pečte další 3 minuty. Na poslední minutu zasypte nastrouhaným parmazánem. Vajíčka rozkrojte a žloutek nechte vytéct.
Slepičárna blog
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.