Suroviny
- kvalitní dušená šunka 4 plátky
- Vejce 4 ks
- čerstvá rajčata 2 ks
- Hermelín 1 ks
- zelený chřest 12 pazochů
- jarní cibulka 1 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
- máslo na vymazání formy
- strouhaný parmazán na zasypání
Článek
Snídáte vejce? Vyzkoušejte 8 nejlepších receptů
Víkend je ideální chvíle na královskou snídani, kdy si dopřejete i lahůdky, které vyžadují trochu času na přípravu.
Postup přípravy
- Formu vymažte máslem, rozložte do ní plátky šunky a navrch vyklepněte vejce. Vyskládejte plátky rajčat a hermelínu. Osolte a opepřete a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 5 minut.
- Mezitím z chřestu odkrojte ztvrdlé konce a spařte ho vroucí vodou. Po 7 minutách pečení rozložte chřest navrch hemenexu, přidejte nakrájenou jarní cibulku a pečte další 3 minuty. Na poslední minutu zasypte nastrouhaným parmazánem. Vajíčka rozkrojte a žloutek nechte vytéct.