Zapečené lilky s paprikami, rajčaty a fetou

Moje hodnocení
3x

Lilky patří v celém Středomoří k nejmilovanější zelenině. Jídlo díky sýru hezky zasytí, ale nemusíte mít obavy, rychle se tráví.

6 porcí
120 minut
řecká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájejte na 1cm plátky, osolte je a dejte na 2 hodiny do cedníku, aby se vyloužila případná hořká šťáva a lilky nenasákly tolik oleje. Pak je dobře propláchněte, sceďte a vymačkejte.
  2. Papriky zbavte jádřince a nakrájejte je na proužky. Ve velké pánvi rozehřejte 120 ml oleje a osmažte v něm plátky lilku a proužky paprik. Smažte asi 10 minut, až trochu zhnědnou. Pak nechte na papírových ubrouscích okapat přebytečný olej.
  3. Zbylý olej rozehřejte v jiné pánvi. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a osmažte v oleji dozlatova. Rajčata rozmixujte a přidejte k česneku s cukrem, octem a nasekanou petrželkou. Osolte, opepřete a vařte na mírném stupni asi 15 minut, až omáčka trochu zhoustne.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Do zapékací formy rozložte lilek a papriky a zalijte polovinou omáčky. Fetu nakrájejte na plátky, rozložte na zeleninu, zalijte zbylou omáčkou a posypte oreganem. Pečte 20 až 30 minut, až omáčka trochu zhoustne a povrch zhnědne. Ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty