Zapečené lilky s paprikami, rajčaty a fetou
Zdroj: Marek Kučera
Zapečené lilky s paprikami, rajčaty a fetou
Zdroj:
Marek Kučera
Lilky patří v celém Středomoří k nejmilovanější zelenině. Jídlo díky sýru hezky zasytí, ale nemusíte mít obavy, rychle se tráví.
Postup přípravy
-
Lilky nakrájejte na 1cm plátky, osolte je a dejte na 2 hodiny do cedníku, aby se vyloužila případná hořká šťáva a lilky nenasákly tolik oleje. Pak je dobře propláchněte, sceďte a vymačkejte.
-
Papriky zbavte jádřince a nakrájejte je na proužky. Ve velké pánvi rozehřejte 120 ml oleje a osmažte v něm plátky lilku a proužky paprik. Smažte asi 10 minut, až trochu zhnědnou. Pak nechte na papírových ubrouscích okapat přebytečný olej.
-
Zbylý olej rozehřejte v jiné pánvi. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a osmažte v oleji dozlatova. Rajčata rozmixujte a přidejte k česneku s cukrem, octem a nasekanou petrželkou. Osolte, opepřete a vařte na mírném stupni asi 15 minut, až omáčka trochu zhoustne.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Do zapékací formy rozložte lilek a papriky a zalijte polovinou omáčky. Fetu nakrájejte na plátky, rozložte na zeleninu, zalijte zbylou omáčkou a posypte oreganem. Pečte 20 až 30 minut, až omáčka trochu zhoustne a povrch zhnědne. Ihned podávejte.
Zapečené lilky s paprikami, rajčaty a fetou 2
Zdroj: Marek Kučera
Zapečené lilky s paprikami, rajčaty a fetou 2
Zdroj:
Marek Kučera