Výborný džem z černého rybízu a malin

Moje hodnocení
4x

Když zahrádka a les vydávají své plody, vydávají jich hodně najednou :))) Pak je potřeba rychlé zpracování, které je uchová na pozdější dobu. Co nespotřebujete na koláče, zavařte. Zkuste třeba tento delikátní džem z černého rybízu, kterému dodají sladkost maliny.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Z rybízu odstraňte nečistoty, stopky můžete ponechat. Rozmixujte ho na pyré a přepasírujte přes cedník.
  2. K pyré přidejte maliny a zbylé suroviny. Opatrně promíchejte, aby se maliny úplně nerozmačkaly a přiveďte k varu.
  3. Vařte asi 10 minut, až bude mít džem požadovanou konzistenci (záleží na obsahu vody v ovoci). Tento poměr surovin vytvoří trochu řidší džem, aby se dobře roztíral. Pokud chcete spíše tužší konzistenci, přidejte více želírovacího cukru.
  4. Vroucí džem plňte do horkých skleniček, víčka i hrdla otřete vatičkou namočenou v alkoholu a po zavření otočte dnem vzhůru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Labeta


Přečtěte si také

Recepty