Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřové s jablky, medem a hořčicí
Sladkost medu, trocha hořčice a jemně sladko-kyselá chuť jablka v kombinaci se slaným masem vytvoří senzační chuť.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Máslo 30 g
- Med 75 ml
- horčičná semínka 15 g
- pár snítek čerstvého tymiánu
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- ocet z jablečného cideru 30 ml
- vepřové filety 4 ks
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- jablka 2 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánev dejte máslo, med, hořčici, tymián a citronovou kůru a vše nechte na střední teplotě rozpustit. Přiveďte do varu, přidejte ocet a pár minut vařte, dokud směs nezačne lehce houstnout.
- Nakrájejte každý plátek masa na 8 medailonků, potřete je medovo-hořčicovou směsí a ochuťte solí a pepřem.
- Rozehřejte pánev nebo hrnec a opékejte maso, až bude zlatohnědé. Dejte stranou.
- Jablečné plátky potřete medovo-hořčicovou směsí a polovinu rozložte na pekáč nebo pečicí plech, vyložený pečicím papírem. Na každý plátek jablka položte vepřový medailon a na něj opět plátek jablka. Potřete ještě celé medovo-hořčicovou směsí a pečte asi 10 minut, potom znovu potřete směsí a pečte, dokud nebudou plátky upečené. Podávejte se smetanovými šťouchanými bramborami.
Vepřové s jablky, medem a hořčicí, foto: Profimedia.cz