Suroviny
- Vejce 12 ks
- Sůl 1 lžička
- čerstvě namletý pepř
- malá cibule 1 ks
- papriky (ideálně 3 různé barvy, klidně i kousek chilli papričky) 3 ks
- nahrubo nastrouhaná gouda 200 g
- rozpuštěné máslo nebo Hera máslová příchuť 80 g
Postup přípravy
- Všechna vejce rozbijte do mísy. Přidejte sůl a pepř. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a vsypte do mísy. Česnek nasekejte najemno a přidejte také do mísy. Vajíčka důkladně prošlehejte.
- Goudu nastrouhejte nahrubo a přidejte do vaječné směsi. Můžete použít i jiný oblíbený sýr nebo směs sýrů. Papriky nakrájejte na drobné kostičky a vsypte do mísy. Přilijte rozpuštěné máslo nebo heru a promíchejte.
- Formu na bábovku vymažte tukem a vlijte vaječnou směs. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 170 °C 30–35 minut, až bude bábovka na omak pevná.
- Nechte trochu vychladnout (asi 5 minut) a vyklopte. Podávejte s pečivem a salátem jako předkrm nebo snídani.