Vaječná snídaňová bábovka s paprikou a sýrem
Zdroj: archiv Hera
Vaječná snídaňová bábovka s paprikou a sýrem
Zdroj:
archiv Hera
Moje hodnocení
4x
Připravujete snídani pro víc lidí najednou? Ulehčete si práci a své strávníky překvapte netradiční vaječnou bábovkou! S náplní si můžete vyhrát i podle stavu zásob. Hodí se špenát, jarní cibulka, sušená rajčata, kapary...
4 porce
60 minut
Suroviny
Vejce
12 ks
Sůl
1 lžička
čerstvě namletý pepř
malá cibule
1 ks
papriky (ideálně 3 různé barvy, klidně i kousek chilli papričky)
3 ks
nahrubo nastrouhaná gouda
200 g
rozpuštěné máslo nebo Hera máslová příchuť
80 g
Postup přípravy
Všechna vejce rozbijte do mísy. Přidejte sůl a pepř. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a vsypte do mísy. Česnek nasekejte najemno a přidejte také do mísy. Vajíčka důkladně prošlehejte.
Goudu nastrouhejte nahrubo a přidejte do vaječné směsi. Můžete použít i jiný oblíbený sýr nebo směs sýrů. Papriky nakrájejte na drobné kostičky a vsypte do mísy. Přilijte rozpuštěné máslo nebo heru a promíchejte.
Formu na bábovku vymažte tukem a vlijte vaječnou směs. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 170 °C 30–35 minut, až bude bábovka na omak pevná.
Nechte trochu vychladnout (asi 5 minut) a vyklopte. Podávejte s pečivem a salátem jako předkrm nebo snídani.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.