návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera

6 porcí
do 1 hodiny
285 kcal
Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera
Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera Autor: © 2016 Jamie Oliver Enterprises Limited
Domácí kari pasta je rychlá a jednoduchá na přípravu a zcela určitě stojí za námahu, protože jídlu dodá nejlepší chuť a úžasné aroma. Jednoduše vše naházejte do nádoby a rozmixujte a výsledek bude úžasný.

Postup

  1. Na výrobu kari pasty oloupejte a nahrubo nakrájejte česnek, šalotku a zázvor a vše nasypte do nádoby. Citronovou trávu ořízněte, odstraňte vnější tvrdé listy, poté nahrubo nakrájejte a přidejte do nádoby.
  2. Ořízněte a přidejte chilli papričky (můžete i bez semínek) společně s římským kmínem a polovinou koriandru (včetně stonků). Najemno nasekejte pomocí víceúčelového nože, poté přidejte rybí omáčku a znovu zamixujte, aby vznikla hrubá pasta.
  3. Kuře nakrájejte na 2,5cm proužky. Do velké pánve nalijte 1 lžíci oleje, nastavte střední teplotu, přidejte kuře a opékejte 5–7 minut nebo dokud kuře nezezlátne. Poté přendejte na talíř.
  4. Do pánve na střední teplotu natrhejte houby a opékejte 4–5 minut nebo dokud nezezlátnou. Pomocí děrované lžíce houby přendejte na talíř.
  5. Snižte teplotu, přidejte kari pastu, restujte 4–5 minut a občas zamíchejte.
  6. Nalijte do pánve kokosové mléko a 200 ml vroucí vody, nadrobte kostku bujónu a přidejte kafírové listy. Zvyšte teplotu a pomalu přiveďte k varu. Poté nechte vařit 10 minut nebo dokud se obsah částečně nezredukuje.
  7. Do směsi vmíchejte kuře a houby, snižte teplotu a vařte dalších 5 minut nebo dokud není kuře pořádně uvařené. Na poslední 2 minuty přidejte císařský nebo cukrový hrášek.
  8. Dochuťte mořskou solí a černým pepřem. Otrhejte, nahrubo nasekejte a vmíchejte listy bazalky a zbývající listy koriandru. Limety nakrájejte na měsíčky na pokapání na talíři. Jako příloha je ideální dušená rýže.
Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera
Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera
© 2016 Jamie Oliver Enterprises Limited
Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera
Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera
© 2016 Jamie Oliver Enterprises Limited

Recept © Jamie Oliver

Související témata: thajské curry , Hlavní jídla , Thajská kuchyně