návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1 hodiny
285 kcal
Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera
Autor: © 2016 Jamie Oliver Enterprises Limited Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera
Domácí kari pasta je rychlá a jednoduchá na přípravu a zcela určitě stojí za námahu, protože jídlu dodá nejlepší chuť a úžasné aroma. Jednoduše vše naházejte do nádoby a rozmixujte a výsledek bude úžasný.

Postup

  1. Na výrobu kari pasty oloupejte a nahrubo nakrájejte česnek, šalotku a zázvor a vše nasypte do nádoby. Citronovou trávu ořízněte, odstraňte vnější tvrdé listy, poté nahrubo nakrájejte a přidejte do nádoby.
  2. Ořízněte a přidejte chilli papričky (můžete i bez semínek) společně s římským kmínem a polovinou koriandru (včetně stonků). Najemno nasekejte pomocí víceúčelového nože, poté přidejte rybí omáčku a znovu zamixujte, aby vznikla hrubá pasta.
  3. Kuře nakrájejte na 2,5cm proužky. Do velké pánve nalijte 1 lžíci oleje, nastavte střední teplotu, přidejte kuře a opékejte 5–7 minut nebo dokud kuře nezezlátne. Poté přendejte na talíř.
  4. Do pánve na střední teplotu natrhejte houby a opékejte 4–5 minut nebo dokud nezezlátnou. Pomocí děrované lžíce houby přendejte na talíř.
  5. Snižte teplotu, přidejte kari pastu, restujte 4–5 minut a občas zamíchejte.
  6. Nalijte do pánve kokosové mléko a 200 ml vroucí vody, nadrobte kostku bujónu a přidejte kafírové listy. Zvyšte teplotu a pomalu přiveďte k varu. Poté nechte vařit 10 minut nebo dokud se obsah částečně nezredukuje.
  7. Do směsi vmíchejte kuře a houby, snižte teplotu a vařte dalších 5 minut nebo dokud není kuře pořádně uvařené. Na poslední 2 minuty přidejte císařský nebo cukrový hrášek.
  8. Dochuťte mořskou solí a černým pepřem. Otrhejte, nahrubo nasekejte a vmíchejte listy bazalky a zbývající listy koriandru. Limety nakrájejte na měsíčky na pokapání na talíři. Jako příloha je ideální dušená rýže.
Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera
Autor: © 2016 Jamie Oliver Enterprises Limited Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera
Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera
Autor: © 2016 Jamie Oliver Enterprises Limited Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera

Recept © Jamie Oliver

Související témata: thajské curry , Hlavní jídla , Thajská kuchyně