Rychlé večeře: Těstoviny

Těstoviny s krůtími masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou

Moje hodnocení
3x

Drobné těstoviny s minikuličkami z jemného krůtího masa a klasickou rajčatovou omáčkou si určitě zamilují vaše děti. Pokud vám nějaké kuličky zbydou, můžete je zamrazit, a až budete pořádat večírek, napíchat na párátka a podávat jako předkrm.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • mleté krůtí maso 500 g
  • prosciutto nakrájené na kostičky 125 g
  • česnek 2 stroužky
  • strouhanka 15 g
  • hladkolistá petržel, nasekaná 3 lžíce
  • vejce (velké vejce) 1 ks
  • parmazán (čerstvě nastrouhaný parmazán) 90 g
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • rajčatová omáčka, např. marinara 375 g
  • drobné těstovony, např. penette 375 g
  • sýr bocconcini nakrájený na kousky (nemusí být) 185 g
  • bazalka (čerstvá bazalka) 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Začněte masovými kuličkami: předehřejte troubu na 190 °C a ve velké míse smíchejte mleté maso s prosciuttem, prolisovaným česnekem, strouhankou, petrželkou a rozšlehaným vejcem. Rukama směs lehce propracujte, přidejte parmazán, půl lžičky soli a čtvrt lžičky pepře, znovu rychle promíchejte a tvořte kuličky. Měly by být opravdu malé – na každou stačí zhruba lžička masové směsi. Hotové je pokládejte na připravený plech s pečicím papírem potřeným olivovým olejem a pečte 12–15 minut.
  2. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny. Ve velké pánvi na mírném plameni ohřejte rajčatovou omáčku a rovnou do ní přidejte upečené masové kuličky. Promíchejte, aby se pěkně obalily, a přikryté pokličkou nechte ještě trochu prohřát.
  3. Těstoviny uvařte podle návodu, slijte, ve velké míse smíchejte s omáčkou, sýrem bocconcini a bazalkou a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Rychlé večeře: Těstoviny


Přečtěte si také

Recepty