Suroviny
- krůtí mleté maso 500 g
- prosciutto crudo (nakrájené na kostičky) 125 g
- česnek 2 stroužky
- strouhanka 15 g
- hladkolistá petržel (nasekaná) 3 lžíce
- vejce (velké ) 1 ks
- strouhaný parmazán (čerstvě nastrouhaný ) 90 g
- tomatová omáčka (např. marinara) 375 g
- těstoviny (drobné, např. penette) 375 g
- sýr (bocconcini nakrájený na kousky (nemusí být)) 185 g
- bazalka (čerstvá ) 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Začněte masovými kuličkami: předehřejte troubu na 190 °C a ve velké míse smíchejte mleté maso s prosciuttem, prolisovaným česnekem, strouhankou, petrželkou a rozšlehaným vejcem. Rukama směs lehce propracujte, přidejte parmazán, půl lžičky soli a čtvrt lžičky pepře, znovu rychle promíchejte a tvořte kuličky. Měly by být opravdu malé – na každou stačí zhruba lžička masové směsi. Hotové je pokládejte na připravený plech s pečicím papírem potřeným olivovým olejem a pečte 12–15 minut.
- Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny. Ve velké pánvi na mírném plameni ohřejte rajčatovou omáčku a rovnou do ní přidejte upečené masové kuličky. Promíchejte, aby se pěkně obalily, a přikryté pokličkou nechte ještě trochu prohřát.
- Těstoviny uvařte podle návodu, slijte, ve velké míse smíchejte s omáčkou, sýrem bocconcini a bazalkou a ihned podávejte.
Těstoviny s krůtími masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou Zdroj: Rychlé večeře - Těstoviny