zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Telecí kotlety z Umbrie
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Telecí kotlety z Umbrie

Telecí kotlety z Umbrie

Hodnoceno: 1x
Nádherný italský region zůstává tak trochu ve stínu známějšího sousedního Toskánska. Stojí ale za návštěvu – tady je malá ochutnávka. Dokonalost v jednoduchosti, stejně jako Umbrie sama.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Na dresink rozmixujte bazalku, oleje, mátu, majoránku, ocet, rozetřené ančovičky, rozmarýn, česnek, citronovou šťávu a cibuli na hrubší směs. Osolte ji a opepřete podle chuti. Nechte stát asi 20 minut, aby se chutě rozležely.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni. Kotlety osolte a opepřete a smažte je asi 10 až 12 minut, v polovině doby obraťte. Kotlety by měly uvnitř zůstat ještě trochu růžové. Pak je nechte 5 minut odpočívat a poté ihned podávejte, přelité pikantním dresinkem.

Telecí kotlety z Umbrie  Foto: Telecí kotlety z Umbrie, foto: L.A. CREATIVE FOOD

Další recepty na jídla z mladého jarního masa najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 9. března.

Jarní koleda s Prima FRESH

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Vyzkoušejte mladá jarní masíčka Foto: Vyzkoušejte mladá jarní masíčka, Foto: L.A. CREATIVE FOOD

reklama