Suroviny
Postup přípravy
- Do mléka rozdrobte droždí, přidejte sůl, pepř, majoránku, česnek a sádlo.
- Nastrouhejte brambory a přidejte je společně s moukou do směsi.
- Připravené těsto vlijte do formy vymazané sádlem a nechte alespoň 20 minut odpočívat.
- Posypte mákem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C dozlatova.
PRIMA TIP: Jakou zvolit mouku? Nabízí se Zátkova mouka pšeničná hrubá Zlatý klas, Babiččina volba Mouka HRUBÁ pšeničná nebo Šumavská pšeničná mouka hrubá z Mlýna a krupárny MRSKOŠ, všechny mají ocenění Klasa.
Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu pro rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku na obalech více než 970 produktů od více než 220 výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou na stránkách www.eklasa.cz.
Slaná bramborová buchta s mákem 2 Zdroj: akademiekvality.cz