návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Srbská rybičková pomazánka

4 porce
do 30 minut
Srbská rybičková pomazánka
Srbská rybičková pomazánka Autor: Nakládačka na věčné časy
Pro někoho tak trochu hrozba z dětství, pro jiného nostalgická táborová večeře. V téhle rybičkové pomazánce plave pikantní makrela spolu s ajvarem, srbskou pikantní pomazánkou z pečených paprik a lilků. Skvělá volba k ostřejšímu pití nebo škvarkovým plackám.

Postup

  1. Makrelu stáhněte z kůže, vyjměte kostru a maso rozeberte na drobné kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno a zelí nakrouhejte na tenké nudličky. Špek nakrájejte na kostičky.
  2. V misce utřete crème fraîche s majonézou, promíchejte s olejem a citronovou šťávou, přidejte maso, sýr, zelí a špek. Promíchejte a uložte zhruba na 15 minut do lednice.
  3. Rybičkový základ promíchejte s ajvarem, rajským protlakem a majoránkou a podle chuti osolte. Dejte do sklenice s klipsem a těsnícím uzávěrem, zavřete a nechte 2–3 hodiny chladit v lednici.

Srbská rybičková pomazánka  Foto: Srbská rybičková pomazánka , Foto: Nakládačka na věčné časy

Nakládačka na věčné časy

Nakládačka na věčné časy Foto:

Daniela Turecká

Co může být lepšího než hermelín? No přece nakládaný hermelín!

Tahle klasika všech hospod je asi prvním jídlem, které si většina z nás vybaví, když se řekne nakládání. Daniela Turecká vám ale ukáže, že možnosti toho, co se dá „uzamknout“ do sklenice, jsou doslova nekonečné – od masa přes bylinky a zeleninu, až po sladkosti na dětskou party. Chce to jen trochu fantazie, hodně láku a oleje a hlavně rodinu a přátele, kteří to potom všechno spořádají. Na posezení, samozřejmě – za to vám Daniela ručí vlastní… sklenicí. Protože s tou máte v kuchyni pod nakládací čepicí.

A co musíte z knihy zkusit? Krom sýrů všeho druhu z kapitoly V sýru najdeš sílu určitě recept na marinované tofu z kapitoly Zdravěji v oleji či speciálku s lákem kyselým takřka jako od babičky.

V edici Prima FRESH vydává nakladatelství Esence.