Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rebarborový džem

1,9 kg porce
do 1 hodiny
Rebarborový džem
Rebarborový džem Autor: isifa.com
Pro milovníky rebarbory není nic jednoduššího, než se na doma zásobit džemem. A ten doma vyrobený je prostě nejlepší.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do mrazáku dejte vychladit malý talíř nebo omáčník.
  2. Rebarboru dejte do neutrálního hrnce (nerezový, keramický) spolu s cukrem a citronovou šťávou. Pomaličku zahřívejte a dobře míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přiveďte do varu a stále sbírejte všechny povlaky a sraženiny. Vařte, dokud směs nedosáhne teploty 105 °C na cukrovém teploměru.
  3. Abyste vyzkoušeli správnou konzistenci, dejte hrnec z plotny, jednu lžíci dejte na studený talíř a nechte pár minut vychladnout. Prsty hmotu stlačte – měla by se zvrásnit, pokud ne, vraťte hrnec na oheň a vařte další 2 minuty, potom test opakujte, dokud správné tuhosti nedosáhnete.
  4. Sundejte hrnec z plotny, nechte asi 15 minut ochladit, potom teplou hmotu naběračkou přelijte do sterilních zavařovacích sklenic a uzavřete víčky. Nechte džem vychladnout víčky dolů.
Reklama

Rebarborový džem Foto: isifa.com

Rebarborový džem. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama