Suroviny
- sherry (suché ) 2 lžíce
- sójová omáčka (s nízkým obsahem sodíku) 1 lžíce
- chilli pasta (asijská červená ) 1/2 lžičky nebo podle chuti víc
- zelí pak choi (baby ) 500 g
- česnek (utřený) 2 stroužky
- rostlinný olej 1 lžíce
- zázvor (čerstvý, oloupaný a jemně nastrouhaný) 1 lžíce
- hovězí steak (flank steak, přes vlákna nakrájený na tenké plátky) 500 g
Článek
33 receptů na rychlé večeře à la "čína"
Rychlé asijské pokrmy jsou v našich končinách oblíbené právě pro jejich rychlou přípravu a minimum použitého nádobí. To nejdůležitější je ale množství čerstvých surovin,...
Postup přípravy
- V malé misce smíchejte sherry, sójovou omáčku a chilli pastu. Odložte stranou.
- Očistěte stonky pak choi a oddělte listy.
- Ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi rozpalte při vysoké teplotě ½ polévkové lžíce oleje. Do rozpáleného oleje přidejte brukev a za stálého míchání restujte asi 2 minuty. Přendejte do mísy.
- Zbývající ½ polévkové lžíce oleje nalijte do pánve. Do rozpáleného oleje přidejte česnek, zázvor a za častého míchání restujte asi 30 sekund, aby se uvolnila vůně, ale suroviny nezhnědly. Do pánve přidejte maso, otáčejte a míchejte, dokud neztratí růžovou barvu, trvá to asi 2 minuty.
- Pak choi vraťte zpět do pánve společně se směsí sherry a prohřejte. Pokud máte rádi extra pikantní jídla, ještě přidejte červenou chilli pastu. Ihned podávejte.