návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pikantní hovězí se zázvorem a pak choi

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Pikantní hovězí se zázvorem a pak choi
Autor: kuchařka Superjídlo Pikantní hovězí se zázvorem a pak choi
Libový flank steak se snadněji krájí, pokud ho na 30 minut necháte v mrazáku. Podávejte ho prudce opečený s dušenou rýží natural. Pokud chcete, přidejte více barev a živin přidáním restované červené cibule a červené papriky společně s pak choi nebo-li brukví čínskou.

Článek

Sezamové lepkavé kuře Foto:

33 receptů na rychlé večeře à la "čína"

Rychlé asijské pokrmy jsou v našich končinách oblíbené právě pro jejich rychlou přípravu a minimum použitého nádobí. To nejdůležitější je ale množství čerstvých surovin,...

Postup

  1. V malé misce smíchejte sherry, sójovou omáčku a chilli pastu. Odložte stranou.
  2. Očistěte stonky pak choi a oddělte listy.
  3. Ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi rozpalte při vysoké teplotě ½ polévkové lžíce oleje. Do rozpáleného oleje přidejte brukev a za stálého míchání restujte asi 2 minuty. Přendejte do mísy.
  4. Zbývající ½ polévkové lžíce oleje nalijte do pánve. Do rozpáleného oleje přidejte česnek, zázvor a za častého míchání restujte asi 30 sekund, aby se uvolnila vůně, ale suroviny nezhnědly. Do pánve přidejte maso, otáčejte a míchejte, dokud neztratí růžovou barvu, trvá to asi 2 minuty.
  5. Pak choi vraťte zpět do pánve společně se směsí sherry a prohřejte. Pokud máte rádi extra pikantní jídla, ještě přidejte červenou chilli pastu. Ihned podávejte.

Superjídlo

kuchařka Superjídlo Foto:

Více než 80 lahodných receptů s použitím nejzdravějších přírodních surovin

Jacobi Dana

Tato kniha vám pomůže dostat na váš stůl čerstvé a zdravé potraviny v kteroukoli denní dobu. Všechny recepty jsou výživné, obsahují zeleninu, ovoce, celozrnné výrobky, luštěniny, nízkotučné mléčné výrobky, ořechy a semena. Zaměřte se na jídlo rostlinného původu a zjistíte, že jíst zdravě nebylo nikdy tak jednoduché! 80 receptů vás o tom přesvědčí! U každého receptu najdete seznam ingrediencí. Uvařte si třeba lahodný bulgur salát s paprikou, cizrnu s pistáciemi; sicilské krevety s květákem a mandlemi, kuřecí salát s tacos a oříšky kešu nebo pečené sladké brambory s kmínem a koriandrem – tyto recepty vás překvapí originální kombinací chutí. Kniha obsahuje též soupis všech použitých ingrediencí s popisem, ze kterého se dozvíte jejich výhody a jaký mají vliv na vaše zdraví.