Pečené kuře s lepivou kůrčičkou
Zdroj: isifa.com
Pečené kuře s lepivou kůrčičkou
Zdroj:
isifa.com
Chuť pečeného kuřete se výrazně promění podle toho, čím ho před vařením potřete. Můžete směle experimentovat, místo chutney zkuste použít třeba sladkokyselou chilli omáčku s trochou zázvoru...
Suroviny
-
celé kuře
(rozporcované na 8 dílů)
1 ks
-
mořská sůl
-
pepř
(čerstvě namletý)
-
chutney
(„ostré“ - rajčata, citronová tráva, červený pepř nebo chilli a zázvor)
1 hrnek
Postup přípravy
-
Opatrně ohřejte chutney nebo omáčku v malé misce.
-
Vložte porce kuřete do zapékací mísy, osolte a opepřete je a potřete je silnou vrstvou chutney a pečte v troubě rozehřáté na 200 ˚C asi 30 minut. Průběžně kuře obracejte a polévejte výpekem, dokud není pěkně opečené. Případně můžete podlít trochou vody, pokud je šťávy málo.
-
Podávejte s dušenou rýží a lístky mladého špenátu v dresinku z citronové šťávy a extra virgin olivového oleje.
Pečené kuře s lepivou kůrčičkou
Zdroj: isifa.com
Pečené kuře s lepivou kůrčičkou
Zdroj:
isifa.com