Martina Čerňanská

Pečené kuře s lepivou kůrčičkou

Moje hodnocení
10x

Chuť pečeného kuřete se výrazně promění podle toho, čím ho před vařením potřete. Můžete směle experimentovat, místo chutney zkuste použít třeba sladkokyselou chilli omáčku s trochou zázvoru...

4 porce
60 minut

Suroviny

  • celé kuře (rozporcované na 8 dílů) 1 ks
  • mořská sůl
  • pepř (čerstvě namletý)
  • chutney („ostré“ - rajčata, citronová tráva, červený pepř nebo chilli a zázvor) 1 hrnek

Postup přípravy

  1. Opatrně ohřejte chutney nebo omáčku v malé misce.
  2. Vložte porce kuřete do zapékací mísy, osolte a opepřete je a potřete je silnou vrstvou chutney a pečte v troubě rozehřáté na 200 ˚C asi 30 minut. Průběžně kuře obracejte a polévejte výpekem, dokud není pěkně opečené. Případně můžete podlít trochou vody, pokud je šťávy málo.
  3. Podávejte s dušenou rýží a lístky mladého špenátu v dresinku z citronové šťávy a extra virgin olivového oleje.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty