návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pečené bylinkové kuře s Vin Santo

4–6 porce
do 1,5 hodiny
Pečené bylinkové kuře s Vin Santo
Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně Pečené bylinkové kuře s Vin Santo
Vin Santo je dezertní víno, které pochází z Toskánska, ale nyní ho lze nalézt po celé Itálii. Tomuto venkovskému receptu na pečené kuře dodá sladkou chuť a zároveň představuje skvělý základ pro česnekový, bylinkami provoněný výpek.
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 220 °C. 
  2. V misce smíchejte olej, nasekané bylinky a česnek, sůl a pepř. Prsty vsuňte pod kůži v oblasti prsou, čímž vytvoříte kapsu. Směs naneste na i pod kůži kuřete a stejně tak jí vymažte i dutinu. 
  3. Nohy svažte k sobě kuchyňským provázkem a křídla ohněte pod záda kuřete tak, aby na nich leželo. Nyní kuře položte na pekáč spolu se snítkami bylinek a neoloupanými stroužky česneku a přilijte víno. Pečte cca 1 hodinu, dokud kuře nezhnědne a kuchyňský teploměr zapíchnutý do nejsilnější části kuřete neukáže 75 °C. V tu chvíli kuře přendejte na prkénko a před porcováním ho nechte 10 minut odpočinout. 
  4. Přes jemný kuchyňský síťový cedník omáčku přeceďte a podávejte spolu s kuřetem.
Reklama
Pečené bylinkové kuře s Vin Santo
Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně Pečené bylinkové kuře s Vin Santo

Saveur: Šťastná italská kuchyně

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!

Související témata: Hlavní jídla , Italská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama