Pečené bylinkové kuře s Vin Santo

Moje hodnocení
8x

Vin Santo je dezertní víno, které pochází z Toskánska, ale nyní ho lze nalézt po celé Itálii. Tomuto venkovskému receptu na pečené kuře dodá sladkou chuť a zároveň představuje skvělý základ pro česnekový, bylinkami provoněný výpek.

4 porce
90 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 220 °C.
  2. V misce smíchejte olej, nasekané bylinky a česnek, sůl a pepř. Prsty vsuňte pod kůži v oblasti prsou, čímž vytvoříte kapsu. Směs naneste na i pod kůži kuřete a stejně tak jí vymažte i dutinu.
  3. Nohy svažte k sobě kuchyňským provázkem a křídla ohněte pod záda kuřete tak, aby na nich leželo. Nyní kuře položte na pekáč spolu se snítkami bylinek a neoloupanými stroužky česneku a přilijte víno. Pečte cca 1 hodinu, dokud kuře nezhnědne a kuchyňský teploměr zapíchnutý do nejsilnější části kuřete neukáže 75 °C. V tu chvíli kuře přendejte na prkénko a před porcováním ho nechte 10 minut odpočinout.
  4. Přes jemný kuchyňský síťový cedník omáčku přeceďte a podávejte spolu s kuřetem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty