Suroviny
- Hlíva ústřičná cca 1 kg
- Cibule 1 ks
- větší množství česneku
- kmín, sůl, pepř
- přepuštěné máslo
- bylinky (tymián, majoránka aj.)
- Květák 1 ks
- Máslo
- parmazán
Článek
Zařaďte do svého jídelníčku zdravou hlívu ústřičnou!
Hlívu ústřičnou můžete zkombinovat s masem, rybou, ale samozřejmě je skvělou ingrediencí do houbových salátů – s hříbky či houbou šitake funguje famózně.
Postup přípravy
- Hlívu očistěte a naporcujte na větší kousky.
- Nakrájejte na kolečka cibuli, oloupejte a nasekejte česnek, některý nechte i ve slupce, jen ho rozpulte. Do pekáčku vložte hlívu, česnek, cibuli, sůl, kmín a bylinky.
- Polijte přepuštěným máslem, kterým opravdu nešetřete. Dejte péc, skoro na hodinu, občas promíchejte. Květák uvařte v osolené vodě, poté vodu slijte a přidejte máslo a nastrouhaný parmazán. Vše rozmixujte. Podle chuti opepřete.