návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Ořechová granola

4 porce
do 30 minut
Ořechová granola
Ořechová granola Autor: KitchenStory.cz
Tato verze granoly je plná ořechů a tím pádem i spousty dobré energie, která vám pomůže začít den opravdu naplno. Zalít si ji můžete mandlovým mlékem, ale použít můžete i bílý jogurt (nejlépe s živými kulturami).
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Vlašské  a lískové ořechy společně s mandlemi nasekejte na menší kousky. Do větší mísy dejte všechny suché ingredience a vše pečlivě promíchejte.
  2. V malém rendlíku nechte rozpustit kokosový olej společně s medem. Tuto sladkou směs přelijte přes suché ingredience a znovu dobře promíchejte tak, aby pokryla každý kousek.
  3. Na plech dejte pečicí papír, na který vysypete vzniklou směs. Dejte do předehřáté trouby na 170 °C a pečte po dobu 10–15 minut. Během pečení jednou či dvakrát promíchejte, aby byla byla granola křupavá ze všech stran.
  4. Ořechovou granolu nechte vychladnout a uchovávejte ji v uzavíratelné nádobě.
Reklama

Ořechová granola 2 Foto:

Ořechová granola; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také