Meruňkový koláč

Moje hodnocení
5x

Už jste zkoušeli ledacos, ale drobenkový koláč je pořád ten nej? Pak se vám bude líbit dnešní meruňkový, na legendární posypku totiž nezapomněl. Tak vyrazte pro meruňky a pusťte se do pečení!

12 porcí
60 minut
česká

Suroviny

  • hladká mouka 300 g
  • cukr 150 g
  • máslo 100 g
  • vejce 2 ks
  • mléko 150 ml
  • kypřicí prášek 1 ks
  • špetka soli
  • meruňky 8 ks
  • plnotučný měkký tvaroh 250 g

Drobenka

  • máslo 40 g
  • cukr 40 g
  • hladká mouka 80 g

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Nejprve si odvažte mouku a vložte do mísy.
  3. Odvažte si cukr a přisypejte také do mísy.
  4. Přidejte odvážené máslo, vejce a zalijte odměřeným mlékem.
  5. Přisypejte kypřicí prášek a špetku soli.
  6. Plech vystelte pečicím papírem.
  7. Připravte si drobenku z mouky, cukru a másla.
  8. Těsto ušlehejte a vylijte do formy.
  9. Polévkovou lžící udělejte několik bochánků na těsto.
  10. Pokrájejte si meruňky na měsíčky a rozprostřete je na plech.
  11. Nakonec posypte drobenkou a pečte cca 30 minut dle výkonu trouby.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty