Suroviny
- mandle (namočené přes noc) 150 g
- droždí (lahůdkové) 2 lžíce
- mandlové máslo 1 lžíce
- voda 100 ml
- olivový olej 1 lžička
- irský mech (předem namočený a rozmixovaný) 4 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- šalvěj 1 hrst
- sůl
- pažitka
Pokrmy z živé stravy neboli raw food získávají stále více na oblibě. Lidé totiž objevují neomezené možnosti příprav syrových jídel, která si navíc díky minimální tepelné úpravě uchovávají vysoký podíl vitamínů a živin.
Postup přípravy
- Rozmixujte namočené mandle s vodou, přidejte mandlové máslo a zbytek surovin. Výsledkem by měla být tužší sýrová konzistence.
- Směs nalijte do připravené formy a nechte přes noc ztuhnout.